Made in Croatia: Krevetić Evolvie

Koljevka koja evoluira
Profil
Naziv:
Evolvie dječji namještaj
Dizajn:
dizajner Karlo Krnić i tim za brend Mali anđeo
Cijena:
osnovni komplet 3800 kn + nadogradnja 1000 kn
Kontakt:
www.maliandjeo.com.hr

Kolijevke koje se produžuju kako dijete raste i postaju kinderbeti, odnosno dječji krevetići, nisu nikakva novost na tržištu. Štoviše, u ponudi se može pronaći više od 100 vrsta, od kojih je jedan norveški brend stekao iznimnu popularnost u svijetu, a slični se modeli nude i u Hrvatskoj. No, ono što vam danas predstavljamo zasigurno je revolucionarno: proizvod koji je podigao ljestvicu kad je riječ o dječjem namještaju. Što je još bolje, iza njega stoji hrvatska ideja, hrvatski dizajn i hrvatska proizvodnja, a namijenjen je i inozemnom tržištu.

Naime, domaći brend Mali anđeo, koji obuhvaća brojne proizvode za majke i bebe, proizveo je krevetić Evolvie, koji se razvija i raste skupa s djetetom, a kad ga dijete preraste, lako se može prenamijeniti u radni stol, fotelju ili – kauč!

– Evolvie je dječji namještaj poseban po multifunkcionalnosti. Ono što ga čini drukčijim od ostalih jest to što je modularan i razvija se skupa s djetetom: najprije je kolijevka, potom se razdvaja i time postaje krevetić s vratima, da bi u konačnici postao krevet koji može služiti do djetetove 12. godine. Kad ga dijete preraste, krevetić izrađen od masivnog drveta bukve jednostavnim izmjenama postaje dvosjed, fotelja ili radni stol – kaže Zlatko Škrinjar, voditelj prodaje i suvlasnik tvrtke Merkur, koja stoji iza brenda Mali anđeo.

Dodaje da su na ideju o takvom proizvodu došli na sajmovima na kojima su predstavljali tekstilne proizvode iz ponude tvrtke Merkur iz Pitomače, a nakon što su ispitali tržište, na Danima hrvatskog dizajna upoznali su dizajnere i s njima počeli razvijati ideju. Nakon samo dva mjeseca dizajner Karlo Krnić i njegov tim osmislili su dizajn krevetića koji se, uz modifikaciju i dopunu, može transformirati u gotovo svaki komad namještaja.

Osnovni komplet čini kolijevka za dijete do šest mjeseci, a s njom dolazi dodatna podnica s madracem za kinderbet, koji se koristi do djetetova drugog rođendana. Škrinjar nam govori da struka prema definiciji kaže da djetetu, čim shvati da može izlaziti iz kinderbeta, treba krevet, pa su iz tog razloga na kinderbetu postavljena vrata s ključanicom da bi dijete, kada mu roditelji to dopuste, samo moglo ulaziti i izlaziti iz njega. Treća faza dolazi u obliku kreveta, za čiju nadogradnju treba kupiti podnicu i madrac, a četvrta u obliku pisaćeg stola, za koji podnica kreveta postaje gornja površina stola. Peta je varijanta još u fazi realizacije, ali vrlo skoro, do kraja mjeseca će i to biti riješeno. Riječ je o kauču, za koji je potrebno kupiti novu podnicu te jastuke. U planu je i fotelja koja bi se dobila razdvajanjem kauča. Za svaku varijantu podnice se mogu podizati i spuštati u tri razine, a svaku je nadogradnju moguće obaviti alatom koji se dobije u osnovnom kompletu, i to u maksimalno sat vremena. Sav materijal za izradu namještaja nabavljen je u Hrvatskoj, osim podnica, tj. šperploča od okume topole, budući da ih nitko u Hrvatskoj ne proizvodi.

Više informacija potraži OVDJE

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 14:28