Made in Croatia: Noona Krevetić

Krevetići koji rastu
Profil
Naziv:
Noona krevetići
Info:
4u1 krevetić koji raste s djetetom od rođenja do školskih dana
Autor(i):
Anita i Dario Trtinjak
Cijena:
3890 kn
Kontakt:
015493 924, 0914545104 www.noona.hr

Svatko tko ima dijete bar jednom je pomislio: Bože, kako brzo raste… Brzo im rastu nogice pa stalno trebaju novu obuću, ali brzo rastu i u visinu, pa im trebaju i konkretnije stvari, kao što je primjerice novi krevet. Anita Trtinjak, ekonomistica i poduzetnica iz Zagreba, promišljala je koliko je sve prilagodbi trebala napraviti od rođenja djeteta do njegove desete godine i došla na genijalnu ideju: napraviti krevetić koji će se prilagođavati djetetu i povećavati kako ono bude raslo. Zanimalo nas je otkuda ideja i kako je sve počelo. – Kao i većina poduzetničkih ideja, i ova je nastala kao posljedica potrebe za proizvodom koji nedostaje na tržištu. Za bebu koja dolazi odlučila sam napraviti kvalitetnu kolijevkicu od masivnog drveta, ali tako da ima mogućnost proširenja u krevetić. Postojeći slični proizvodi bili su preskupi ili su to bili jeftini i nesigurni uvozni proizvodi. Tako je nastala naša prva Noona, nakon istraživanja tržišta, detaljnih kalkulacija i planova, i novi poduzetnički pothvat u koji sam ušla zajedno sa suprugom Dariom – kaže nam Anita Trtinjak.

Ovako zapravo sve funkcionira: u najranijoj fazi složena u kolijevku Noona lako prolazi kroz vrata u kući, a postavljena je na silikonske kotače s kočnicom koji omogućuju premještanje kako bi beba uvijek bila uz mamu. Kad beba naraste i počne samostalno sjediti, Noona se jednostavno proširi umetanjem drvenih elemenata i postaje krevetić (“kinderbet”), Noona Mini. Posljednja faza je najveći krevetić, Junior, koji je dugačak čak 178 cm i može se koristiti do djetetove desete godine, a prednost je to što mališan cijelo vrijeme spava u poznatoj i sigurnoj okolini.

Osim koncepta, važna karika je materijal od kojeg je krevetić napravljen, a Anita objašnjava da se koncept Noone temelji na prirodnim i ekološkim materijalima, visokoj kvaliteti i hrvatskom porijeklu. Noona nije rezultat industrijske proizvodnje, svi drveni elementi su završno ručno obrađeni, a prirodne nepravilnosti drveta se ne ispravljaju. Iako je masivno drvo puno skuplje od drugih materijala, ono se cijeni i kupac koji želi kvalitetan i siguran proizvod uvijek će ga preferirati.

Drvo se premazuje certifi ciranom bojom na vodenoj bazi, a pripremamo i opciju s premazivanjem ekološkim uljem. Elemente ne lakiramo, nego toniramo u bijelu ili smeđu boju da uvijek do izražaja dođe prirodna tekstura drveta. Tako je svaka Noona zapravo jedinstvena i savršena u nesavršenosti prirodnog drveta i ručne završne obrade – priča Anita. Noona se prodaje kao komplet koji sadrži sve nužne elemente za sastavljanje sve tri veličine krevetića i posteljinu za Noona BABY i MINI, dakle otprilike do djetetove pete godine.

U kompletu su drveni i spojni elementi za sastavljanje svih veličina Noone te madraci, presvlake i plahtice za BABY i MINI. Madraci i posteljina se proizvode također u Hrvatskoj, od kvalitetnih i prirodnih materijala. U ponudi su i dodatni madraci kao i posteljina. Za kraj smo upitali Anitu Trtinjak boje li se u Nooni konkurencije velikih robnih kuća. – Ma ni slučajno, Noona je izuzetno dobro prihvaćena na hrvatskom tržištu i vrlo brzo je postala prepoznatljiv brend.

Mi znamo da je skuplja od dječjih krevetića koji se prodaju u velikim trgovačkim lancima, međutim, kad se uzme u obzir da osnovni komplet sadrži zapravo tri različite veličine krevetića, madrace i posteljinu, zatim kvalitetu izrade i sigurnost koju pruža, lako je zaključiti opravdanost cijene i dugoročnu isplativost. Mlade obitelji ipak razumiju kvalitetu prirodnog proizvoda domaće proizvodnje u masi serijskih i često nekvalitetnih proizvoda velikih kuća – zaključuje Anita.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 13:43