Domaći transformer Open Me idealan za male stanove

Made in Croatia: Od fotlje do udobnog ležaja

Domaći transformer Open Me idealan za male stanove

Trebao je biti namijenjen za opremanje hotela, ali kada je proizveden, u tvrtki Špina su odlučili: predivan je, ide u maloprodaju!

Prilikom opremanja hotelskih soba, za koje je trebalo predvidjeti fotelju, ali povremeno i treći pomoćni krevet (uglavnom za dijete), nikako nismo mogli pronaći odgovarajući proizvod koji bi nas zadovoljio. Ili je bio prevelik za male sobe, ili ima komplicirani mehanizam koji se brzo kvari, ili se naprosto loše spava na žičanim podlogama – kaže nam arhitekt Zdravko Sarapa kako se razvijala ideja iza fotelje i dvosjeda Open Me, novog proizvoda tvrtke Špina unutar njihova brenda LEVEL interiors specijaliziranog za opremanje interijera.
– Pojavila se tako ideja da stvorimo vlastiti proizvod, koji bi odgovarao specifičnim zahtjevima. Da je jednostavan za rasklapanje, da se uklapa u različite stilove interijera, da se na njemu dobro spava, da se može izraditi u različitim i netipičnim dimenzijama, ovisno o potrebama investitora. Tako je nastao osnovni element: fotelja koja se jednostavnim preklapanjem pretvara u ležaj. Dizajn je vrlo jednostavan, minimalistički, bezvremenski, neutralan i jednostavno se uklapa u bilo koji interijer. Nema rukonaslona pa ne djeluje glomazno, već se stapa u prostor. Mehanizam je sasvim jednostavan, bez kompliciranih poluga i opruga, a fotelja se pretvara u krevet jednim pokretom – objašnjava Sarapa, a Robert Jurišević, direktor tvrtke Špina, ističe da je Open Me prvotno bio namijenjen za opremanje hotela, ali kada su vidjeli proizvod, zaključili su da bi ga mogli plasirati i u slobodnu prodaju.

– Gospodin Sarapa prezentirao mi je među ostalim projektima i projekt OPEN ME koji me oduševio. U tom sam proizvodu vidio izuzetan potencijal s obzirom na to da je turizam i opremanje smještajnih kapaciteta s naglaskom na opremanje hotelskih smještajnih kapaciteta bitan segment Špine, a i našeg novog branda – LEVEL – Interiors by Špina specijaliziranog za opremanje interijera – objašnjava i dodaje da su proizvodnju povjerili Prostoriji.

– Njihova kvaliteta i činjenica da su domaći proizvođač bili su presudni faktori. Proizvod može biti u formi fotelje ili dvosjeda, a razvlačenjem se pretvara u pomoćni ležaj za jednu ili dvije osobe. Konstrukcija je metalna i povezana sa specijalnim mehanizmom otpornim na velike pritiske jer se baš na samom pregibu kod rasklopljene fotelje u ležaj očekuju najveće sile. Kako se radi o proizvodu za opremanje, taj dio zadatka bio je najzahtjevniji. Sjedeći i ležeći jastuci su tankog sloja, a zahtjev je da proizvod bude dovoljno udoban i u vidu fotelje i u vidu ležaja pa smo koristili najkvalitetnije hladne pjene i specijalnu dugotrajnu rastezljivu traku – objašnjava Jurišević.

Open Me dolazi u četiri širine. Fotelja širine 80 cm i dvosjed širine 120, 140 i 160 cm, a svi modeli mogu se naručiti u dubinama od 90 ili 100 cm, čime je definirana duljina ležaja (180 ill 200 cm). Konstrukcija je metalna s elastičnim trakama, jastuci su kombinacija HR i PU pjene, noge su metalne, a presvlaka je od tkanine (100% poliestersko vlakno (tkanina Bombay) odnosno 100% reciklirano poliestersko vlakno (tkanina X2 Plus)).

Robert Jurišević naglašava da su boje i izvedbe gotovo neograničene.

– Proizvod se može dobiti u dva tipa tkanine i ukupno 35 različitih boja. Budući da je namijenjen prvenstveno opremanju javnih objekata, ponuđene tkanine odabranen su da bi zadovoljile najstrože zahtjeve u održavanju, kao i u zaštiti od požara. Tkanina X2plus je visokokvalitetna poliesterska tkanina izrađena od 100% recikliranog materijala. Rastezljiva je i izuzetno izdržljiva na habanje (10000 Martindale, Peeling 5). Tkanina ima lagano meliranu strukturu koja je čini još zahvalnijom za korištenje. U kolekciji je 13 boja.

Bombay tkanina također je vrlo izdržljiva poliesterska tkanina s odličnim karakteristikama. Njena struktura je drugačija od X2plus. Boje su čiste i vrlo žive. Sigurni smo da svatko može pronaći dobro rješenje za svoj prostor u toj kolekciji.

Open Me može se kupiti na prodajnim mjestima Špine u Poreču, Puli, Splitu, Rijeci, Zagrebu i Varaždinu.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. svibanj 2024 02:52