Made in Croatia: Teglice TRIO

Zakrivljene teglice za horizontale i vertikale
Profil
Naziv:
teglice za bilje TRIO
Autor:
Mirko Miličić za Klara Gardening
Kontakt:
klara-gardening.com, info@klara- gardening.com

U svijetu je prodaja stiliziranog pribora za vrtlarenje u punom zamahu, a da ni Hrvatska ne zaostaje za trendovima pobrinula se tvrtka Klara Gardening uz pomoć produkt dizajnera Mirka Miličića. Predstavljamo vam TRIO

Ajmeee, jako su fora. – Zabavne su skroz, napokon neki drugačiji dizajn teglice. – Super su mi boje. – Meni izgledaju kao neki alien ili vrh divovskog crva koji će sad izaći iz stola, ali ja nisam normalna, hahaha – samo su neki od komentara koje smo prosuli iz rukava kad je ekipa iz tvrtke Klara Gardening donijela Trio teglice u naš studio. Kad je Božica iz Klare naslonila jednu od teglica na metalni stup, a mi shvatili da funkcioniraju i na magnet, oduševljenje je eskaliralo i u jednom trenutku svi smo sumanuto hodali po studiju s teglicama tražeći metalne površine kao da smo se, u najmanju ruku, prvi put susreli s magnetima.

– Klara Trio su jedinstvene teglice za bilje koje unose zabavu i funkcionalnost u bilo koju kuhinju, sobu, balkon ili vrt. Teglice sjajno izgledaju na vodoravnim radnim površinama ili se mogu pričvrstiti na okomite metalne površine pomoću ugrađenih magneta kako bi kreirale zadivljujući živi zid bilo gdje u domu – priča nam Božica. Osim toga, u paketu s teglicama dolazi i metalna ploča za okomitu montažu i odgovarajući vijci i tiple ako teglice želite montirati na zid ili druge vertikalne površine. – Bilo mi je bitno da se u pakiranju nalaze svi dijelovi koji su potrebni. Najgore mi je kad nešto kupim, i to moram sastaviti, kupiti dijelove, vijke, tiple… To se uvijek odulji i frustrirajuće je. Ovako sve što trebamo dobijemo u paketu s proizvodom, a osim navedenog svaka posuda sadrži i lijevak za lako zalijevanje korijena biljke.

Naime, zbog osobitog oblika teglice, biljke je teško zaliti bez lijevka, pogotovo kada su u vertikalnom položaju – objašnjava Božica i dodaje kako je proizvod u potpunosti Made in Croatia, pa se tako i proizvodi kod nas. – Sve je nastalo u Hrvatskoj: od zamisli hrvatskog dizajnera Mirka Miličića, preko izrade alata, brizganja samih teglica, dizajna i tiskanja ambalaže. Često nas pri predstavljanju proizvoda, bilo u Hrvatskoj ili u inozemstvu, pitaju gdje se teglice proizvode i uvijek su reakcije jako dobre kada čuju da je proizvodnja u Hrvatskoj, odnosno Europi – kaže Božica. Iza samog neobičnog izgleda posudica stoji produkt dizajner Mirko Miličić koji je pobijedio na gardening natječaju koji je raspisala tvrtka Klara Gardening.

– Sve je počelo prije gotovo dvije i pol godine kad sam se prijavio na natječaj, njima se svidio proizvod i tako smo krenuli u suradnju. Prvobitna ideja bila je iskoračiti iz tradicionalnog oblika teglica za bilje, a misao vodilja je bila multifunkcionalnost. Tako se nekako u procesu nametnuo ovaj oblik koji omogućava da se proizvod koristi i na vertikalnim i na horizontalnim površinama – kaže dizajner i dodaje kako u svojoj raznolikoj primjeni teglice (iako iste) poprimaju drugačije vizualne karakteristike. – Na horizontalnoj površini Trio izgleda kao poluapstraktna vaza, dok na vertikalnoj djeluje kao stilizirana grana drveta.

Osim u interijeru, pogodne su i za korištenje vani, primjerice na balkonu ili ogradi, a njihova zakrivljena forma omogućava lako rezanje začinskog bilja. Još jedna dobrobit koja proizlazi iz jednostavnog geometrijskog oblika jest to što se teglice mogu slagati umetanjem jedna u drugu po veličini, što uvelike olakšava pakiranje – objašnjava Mirko Miličić. Klara Trio raspoloživ je kao jedan artikl u tri veličine: mala, srednja i velika ili komplet od tri veličine u jednoj kutiji. Više informacija o svemu potražite na www.klara-gardening.com, gdje ćete pronaći i druge inovativne proizvode za vrtlarenje koje su u suradnji s tvrtkom osmislili hrvatski dizajneri.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. svibanj 2024 14:04