Prije i poslije

Makeover IKEA BILLY ormar: Sada je elegantni komad namješta i savršeno pristaje modernoj sobi

@prettyprospectcottage

 Pretty Prospect Cottage
Ključni dijelovi uključuju modernističku skulpturu i prelijevanje lišća koji dodaju element biofilije ionako modernom prostoru

BILLY ormar vjerojatno je jedan od najpoznatijih proizvoda iz IKEA asortimana. Najviše je popularan kao polica za knjige, ali kako to obično biva sa svim IKEA proizvodima on može biti i puno više od toga. Ovo nije prvi put da se susrećemo s nekim novim licem ovog poličara, dizajneri diljem svijeta transformirali su svoje jedinice u namještaj po mjeri koji je neprepoznatljiv od svojih minimalističkih korijena - i ovaj projekt nije iznimka, ali je svakako nešto što morate vidjeti.

image
Pretty Prospect Cottage

Ovaj IKEA hack dolazi zahvaljujući Liz (@prettyprospectcottage), koja je upotrijebila BILLY za uređenje niše u svom domu koja sada izgleda kao izložbeni prostor u njezinoj dnevnoj sobi. I dok je Liz odala počast BILLYJEVOJ izvornoj namjeni s kuriranjem knjiga o umjetnosti i poeziji, ispunila je jedinicu elegantnim umjetničkim djelima i dodacima kako bi prostoru dala šik galerijski dojam.

Naravno, ovaj naglasni komad zaslužuje reprodukciju – a ovdje vam Liz otkriva ono što trebate znati kako stvoriti nešto novo od nečeg već poznatog.

image
IKEA

Liz kaže da je oduvijek željela ugrađene police u nišama, ali njezini prethodni pokušaji bili su neuspješni i nisu ponudili završetak za kojim je žudjela. - Znala sam da moram razmišljati izvan okvira kako bi to funkcioniralo s malim proračunom, kaže ona. Tako je uzela dvije tanke BILLY police za knjige putem Facebook Marketplacea i počela raditi.

image
Pretty Prospect Cottage

Prvo, Liz je napravila podignutu platformu na visini lajsne od CLS drveta (sigurno pričvršćenog na stražnji zid) i komada MDF-a. To je osiguralo da jedinice čvrsto stoje. - Tada sam stavila police za knjige i pričvrstila ih na zid s malim blokovima CLS drveta i metalnim nosačima, dodaje ona.

image
Pretty Prospect Cottage

Kako bi naglasila 'ugrađeni' stil, Liz je zatim napravila okvir za jedinice pomoću kalupa koji je odgovarao detaljima obloge na drugim mjestima u prostoriji. - Dodala sam komad lajsne duž prednjeg donjeg ruba i izrezala drvenu traku da stane u razmak u sredini, objašnjava. - Onda sam upotrijebila punilo za drvo da ispunim sve rupe za podešavanje polica i sve druge praznine i izbrusila cijele police za knjige.

image
Pretty Prospect Cottage

Nakon što su jedinice bile postavljene i pripremljene za bojanje, Liz je odabrala boju koja će odgovarati zidovima njezine dnevne sobe – kako bi dodatno naglasila prilagođenu auru. Završila je slojem mat laka prije nego što je eksperimentirala s različitim modernim dekor idejama kako bi pronašla pravi pribor za prostor galerije.

Ključni dijelovi uključuju modernističku skulpturu i prelijevanje lišća koji dodaju element biofilije ionako modernom prostoru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. travanj 2024 19:39