OD TROŠNOG DO ATRAKTIVNOG PROSTORA

Makeover male kupaonice u unajmljenom stanu

 

Unijeti osvježenje i puno stila u malu kupaonicu i to u unajmljenom prostoru može se doimati kao nemogući zadatak, no uz malo mašte i truda on je i više nego izvediv! Kada promatrate prostor koji treba preurediti imajte uvijek na umu da je potrebno dodati funkcionalnost prostoru, pobrinuti se za prostor za odlaganje, nešto boje i puno šarma. U primjeru sa slike sve je to postignuto za manje od 500 dolara odnosno oko 3 tisuće kuna!


Postojeća kupaonica bila je uređena u različitim nijansama bijele i bež koje nikako nisu odgovarale mladoj stanarki koja voli vedre boje i zanimljive detalje. Jedna od glavnih pogrešaka u kupaonici bio je njen generički izgled pa kada smišljate novo uređenje pokušajte osmisliti i nešto posebno kako biste u prostor unijeli malo osobnosti.


Detalj koji također nije izveden najuspješnije u prvotnoj kupaonici drveni su paneli koji su dosezali samo do polovice zida u kupaonici i to bez istaknutog završetka zbog čega je sve izgledalo improvizirano i nedovršeno. Neutralne boje u ovoj su prostoriji stvorile pomalo depresivnu atmosferu umjesto da se prostor doima svježim.


Renovacija je izvedena u četiri glavna koraka. Prvo je stvoren novi prostor za umivaonik tako što je odličan ormarić ružičaste boje prerađen tako da u njega stane novi i veći umivaonik. Lijepa boja ormarića odličan je detalj u novom prostoru i odmah privlači pozornost!


Sa zidova su skinute stare daske i potom postavljene velike drvene ploče s rupicama koje inače služe za vješanje alata u garaži. Bijele boje i sa sitnim rupicama stvaraju minimalistički uzorak na zidu, a omogućuju da se na njega postavljaju police, kukice, biljke, vješalice i slično bez bušenja samog zida.


Stari linoleum prekriven je gumenim "pločicama" s teksturom koje se također često koriste u garažama. Time je dobivena mekša površina poda koja se ne skliže, a crna boja služi kako bi se uravnotežio ostatak prostora. Budući da je kupaonica dio unajmljenog prostora ovakav se podni oblog lako ukloni jednom kad stanarka odluči otići iz stana.


U prostoru je iznad umivaonika obješena nova, predimenzionirana visilica koja je na mrežu priključena pomoću klasične utičnice. Promjena detalja poput zastora za tuš, dodavanje biljaka i nove tkanine dodali su svježini uređenja! Moderno okruglo ogledalo također se savršeno uklopilo u ovaj odličan renovirani prostor!

Izvor: Apartment Therapy

Foto: Karen Palmer

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 00:19