Aurea Technologies

Mala i moćna prijenosna vjetroturbina teška je kao laptop, a napuni se za 20 minuta

 Aurea Technologies
Može raditi i po kiši i po suncu, što ga čini savršenim za planinarenje sa svom potrebnom elektronikom

Vrijeme je da odustanete od prijenosnih baterija kao vaših omiljenih izvora za punjenje mobitela ili drugih uređaja kada ste na nekoj avanturi na otvorenom. Upoznajte Shine, prijenosnu vjetroturbinu koja "stvara energiju brže od bilo kojeg drugog prijenosnog proizvoda." Ova mala, ali moćna turbina, razvijena od strane Aurea Technologies, postavlja se za dvije minute i može osigurati potpuno punjenje vašeg mobitela za 20 minuta. I za razliku od masivnih vjetroturbina na koje smo navikli, ovaj kompaktni uređaj teži otprilike isto koliko i vaše prijenosno računalo. Može raditi i po kiši i po suncu, što ga čini savršenim za planinarenje sa svom potrebnom elektronikom.

image
Aurea Technologies

Ovaj inovativni sakupljač čiste energije stiže na vaš prag potpuno sklopljen, s nosačem, klinovima i reflektirajućim žicama. Ako ste ikad postavljali šator, postavljanje Shinea će vam biti sitnica. Jednom kada je na mjestu, sve što trebate učiniti je pustiti ga da počne raditi. Njegovo ugrađeno pomicanje okreće turbinu kako bi najbolje uhvatila vjetar, što uzrokuje okretanje lopatica i punjenje unutarnje baterije. Za manje od sat vremena možete napuniti dovoljno za tri telefona.

image
Aurea Technologies

Osim što ima pogon na čistu energiju, cijena je također pristupačna. Alternativne mikro turbine na vjetar mogu koštati više od 2500 kuna, a to je bez baterije ili stupa. Shine košta nešto manje od 2000 kuna na Indiegogou i uključuje svu dodatnu opremu, a dobivate izravan pristup energiji vjetra koja stane u vaš ruksak. Trebali biste se brinuti samo o priključivanju kabela za punjenje vašeg uređaja.

image
Aurea Technologies

Konačni cilj tvrtke Aurea Technologies, koja je osnovana 2017., je "omogućiti slobodu od električne mreže". Shine je samo prvi od mnogih proizvoda koje se tvrtka nada stvoriti kako bi postigla svoju ambicioznu misiju. No, ako je uspjeh pve vjetroturbine ikakav pokazatelj, sjajno su krenuli - Shineovi ciljevi skupnog financiranja na Kickstarteru i Indiegogou ispunjeni su u nevjerojatno kratkom vremenu. Prikupivši gotovo pola milijuna dolara u samo nekoliko mjeseci, njihove kampanje dokazuju da je potražnja za dostupnom obnovljivom energijom nevjerojatno visoka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 20:26