TOP RJEŠENJA ZA DJEČJI KUTAK

Male dječje sobe i najljepše inspiracije za njihovo uređenje

 Domino.com
Donosimo vam nekoliko sjajnih inspiracija kako najbolje iskoristiti svaki centimetar u malim dječjim sobama

Nije uvijek jednostavno iskoristiti svaki centimetar u domu, naročito ako je riječ o dječjoj sobici koja općenito nije nimalo laka za uređivanje. Dječji kutak možete 'ukomponirati' doslovno svugdje. u preuređenim ormarima, sobi za goste ili pak eventualno prostoru bivšeg sobnog ureda.

Ovi maleni prostori iznenađujuće su jednostavni - sve dok se ne nađete u dilemi kamo smjestiti sav potreban namještaj, igračke, odjeću i pelene koji dolaze s djetetom. Kada uz to raspolažete s tek nekoliko kvadrata, jednostavno ste primorani razmišljati 'izvan okvira'.

Foto: Jessica Antola

Osnivačica portala Refinery29 Christene Barberich imala je svega nekoliko kvadrata slobodnog prostora za urediti kutak za svoju malenu djevojčicu. Kako bi iskoristili svaki centimetar, ona i njezin suprug, arhitekt Kevin Baxter, sagradili su jedinicu s 'plutajućim' zidom i stolom za presvlačenje te malim ormarom. S nekoliko strukturalnih podešavanja, niz ladica i vrata jednostavno se može prilagođavati kako njihova kći raste.

Foto: Tessa Neustadt

Ako vam nedostaje prostora za dječji kutak, evo još jedne zanimljive ideje: maknite, odnosno skinite vrata s ugradbenog ormara. Dizajnerica interijera Stefani Stein pretvorila je ovu živahnu 'kocku' u sobi u miran kutak prekrivajući sada izložene zidove zanilmjivim tapetama. Čak je dodala 'plutajuće' police iznad krevetića.

Foto: Cody Guilfoyle

Izvršna urednica portala Domino, Alex Redgrave, postavila je široku policu visoko iznad stola za presvlačenje kako bi stvorila dodatni prostor za pohranu stvari u svom domu u Brooklynu. Svakodnevne potrepštine poput vlažnih dječjih maramica idu u ladice, dok su police prvestveno namijenjene za držanje odjeće (i za bebu i za roditelje!).

Foto: Dustin Walker

Ono što je nekada bilo gostinjska soba doma instruktorice joge Jessie De Lowe iz Los Angelesa, sada je obiteljsko mjesto za mamu, tatu i bebu. (De Lowe i krevet njenog supruga nalaze se na jednom kraju sobe, a na drugom su smješteni dječji krevetić, komoda, police i igračke njihove kćeri). Posebnu zonu instruktorica joge ukrasila je namještajem i dekoracijama koji se proteže gotovo cijelom širinom prostorije. Viseće košare također pomažu u izbjegavanju nereda na podu.

Izvor i foto: Domino.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 22:37