Prije i poslije

Male spavaće sobe i 3 sjajna trika za povećanje prostora koja ćete htjeti kopirati

 SQUARE FOOT MEDIA @_SQUAREFOOT, CHRIS SUTHERLAND PHOTOGRAPHY @CHRISSUTHERLANDPHOTOGRAPHY/
Uređenje super malih spavaćih soba može biti zahtjevan zadatak, stoga je korisno crpiti inspiraciju od onih koji su to izveli uspješno

Spavaće sobe iz primjera u nastavku male su kvadrature, međutim koriste više strategija za dizajn malog prostora koje ćete htjeti kopirati. Preuređenje je odradila vlasnice stana Susan Wall (@inspired_interiors_edinburgh), čiji dom ima dvije malene - 2,5 x 3 metra, da budemo precizni - podudarne sobe jednu pored druge. Isprva je Susan koristila samo jednu kao spavaću sobu, a drugu kao blagovaonicu. Kako bi dom odgovara njezinim potrebama, odlučila je oboje pretvoriti u elegantne sobe za goste, koristeći maksimalno raspoloživu kvadraturu. Sobe, koje Susan naziva "tužnim, običnim kutijama", uređene su prema tri osnovna načela za maksimiziranje skučenih prostora.

Prvo, drži se jedne dominantne boje za kohezivniji izgled; drugo, prosocijalno smanji namještaj; i treće, koristi okomiti prostor. Evo kako je Susan osmislila novo uređenje.

Kreveti u kutu i uzglavlja štede prostor.

"Dobra odluka je bila da ugradim krevete (ostavljajući veliki prostor za pohranu ispod) i stvorim veći dojam prostora oblogom koja služi kao uzglavlje i polica za slike", kaže Susan, dodajući kako je polica savršena za umjetnine, knjige i pribor. Također je uštedjela novac jer nije morala kupiti uzglavlje.

"Nikada nisam koristila obloge i bila sam impresionirana kako su dodale toliko karaktera", kaže ona. (Susanine obloge i kreveti bili su profesionalno postavljeni, a zatim ih je obojila tamnoplavo-sivom bojom.) "Duboke boje uparene sa svjetlijim zidovima bile su hrabar potez, ali je postignut dojam koji sam tražila", kaže ona.

Susan priznaje da je najteži dio bilo postavljanje tepiha. “Htjela sam jedan komad bez šavova, a srećom, monter je mogao upravljati svim kutovima oko kreveta i ispod”, kaže ona. U malom prostoru na bočnoj strani kreveta, Susan je dodala uzak noćni ormarić (s ladicama!) i zidnu lampu, oba prava odabira za mali prostor.

"Svjetla pod kutom savršena su za čitanje prije spavanja, plus USB priključci i utičnice u razini uzglavlja kreveta znače da sve izgleda vrlo moderno i funkcionalno", kaže Susan. “Čini se da svi koji ostanu vole udobnost.”

Trikovi za osvjetljavanje sobe također će učiniti da mala spavaća soba djeluje prostranije.

Uvođenje više svjetla u prostor bio je posljednji dio ovog projekta. "Svjetlarnik dodaje prirodno svjetlo, a dodala sam i stropnu armaturu koja omogućuje tri viseća bubnja koja stvaraju wow i odozgo!" Svježa bijela boja na zidovima također igra ulogu u tome da interijere učini prozračnijim i otvorenijim.

Što smo naučili iz Susanine obnove spavaće sobe? "Nemojte se obeshrabriti ako vam se soba čini malom", kaže ona te dodaje da je zadovoljna transformacijom iz obične kutije u udobnu sobu nalik kolibi.

Kad bi mogla promijeniti jednu stvar u projektu, dodala bi LED traku duž ruba - i još uvijek mogu. "To bi stvarno učinilo da ova soba zablista!" zaključuje Susan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. ožujak 2024 19:02