KLJUČNI ELEMENTI ZA BOLJI IZGLED

Mali, ali upečatljivi prostori: 4 savjeta i 20 ideja za uređenje male kuhinje

Uređenje male kuhinje

Imati malu kuhinju ne znači da ne možete imati elegantno uređen i vrlo gostoljubiv prostor. Mala kvadratura vašeg prostora ne bi vas smjela obeshrabriti od toga da uživate u pripremanju ukusnih obroka u svojoj kuhinjici. Malo kvadrata znači da svoj prostor morate pametno urediti kako biste sve dobro iskoristili, a za to će vam pomoći ova četiri ključna elemenata koji će vam olakšati život i poboljšati izgled kuhinje! Mali, ali upečatljivi prostori

image
Kuhinjski ormarići u dvije boje

Ako želite ispravno urediti vašu mali kuhinju, morate misliti na dvije stvari: funkcionalnost i estetiku. Stoga je bitno da dizajnirate ugodan prostor u kojemu ćete se moći nesmetano kretati i uživati prilikom spravljanja ukusnih jela. Zatim je potrebno ugraditi praktičan i pametan namještaj u koji ćete moći držati sve stvarčice potrebne za kuhanje, i vašu malu kuhinju uvijek urednom. Konačno, valja paziti da odaberete pravu kuhinjsku rasvjetu i pravu boju za zidove kako bi se izbjegle "lošu" atmosferu u kojoj bi se osjećali tjeskobno. Otkrijte detaljno naše savjete za uređenje male kuhinje u nastavku.

image
Svijetlosiva kuhinja za sofisticirani izgled

image
Upečatljive visilice unose karakter u ovu kuhinju

image
Kuhinjski ormari od poda do stropa

Suvremeni dekor

Suvremena estetika dopušta čak i malom prostoru da izgleda veći, zato što ne sadrži mnogo detalja i predmeta, što znači da ćete dobiti lijep dizajn kuhinje, koji neće biti pretrpan nepotrebnim ukrasima. Odaberite elegantne ormare i radne plohe, nemojte se bojati dodati malo boje. Razmislite o stvaranju vizualnog kontrasta između ormara ili barem upotrijebite materijale s teksturama kao što su drvo, šperploča, mramor, kamen i tako dalje. Kreirajte suvremenu elegantnu kuhinju koja će biti zanimljiva i estetska.

image
Kvalitetno postavljena rasvjeta u kuhinji

image
Kuhinja L oblika

image
Skandinavska kuhinja

Više svjetala

Što više svjetla imate u nekom prostoru, to će on izgledati veće - ovaj savjet uvijek imajte na umu, jer ćete pomoću njega vašu malu kuhinju ne samo vizualno povećati, već učiniti privlačnom. Ako imate velike prozore ispunite kuhinju prirodnim svjetlom, ali trebat će vam i ugrađena rasvjeta, lusteri ili viseće žarulje. Osim toga, dobro je ugraditi svjetla na gornjim ormarima ili uz radnu plohu kako bi vam kuhanje bilo ugodnije.

image
Plava trendi kuhinja

image
Grafički motivi pločica

image
Šarene pločice u kuhinji

Dodajte boje/uzorke

Mnogi vlasnici malih kuhinja izbjegavaju boje, jer misle da su svijetle nijanse najbolje rješenje. No, ne trebate se slijepo držati svijetlih boja. Odaberite šarene detalje ili uzorke kako biste prostor učinili zanimljivim. Upečatljive pločice i ormarići, šareni tepih, pa čak i uređaji pomoći će vam da postignete taj učinak.

image
Bijela kuhinja visokog sjaja

image
Duga i uskka kuhinja

image
Bijela jednostavna kuhinjica

Sve u bijelom

Za one koji vole minimalizam, potpuno bijela kuhinja bez šarenih detalja također može biti dobra opcija. Samo nemojte zaboraviti dodati malo teksture, a može to biti mramor, bijelo drvo ili bijela opeka koji će učiniti vašu malu kuhinjicu zanimljivijom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. ožujak 2024 12:18