Uradi sam

Mali detalji koji vašu kupaonu mogu pretvoriti u oličenje luksuza!

Nakon napornog dana ništa nam ne godi više od toplog tuša ili pjenaste kupke u koju možemo uroniti i zaboraviti na sav dnevni stres. U svojim smo kupaonicama zaista najopušteniji i zato je važno da nam upravo taj dio kuće bude uređen za maksimalni užitak. Uvođenjem nekoliko jednostavnih sitnica u svoju kupaonicu možete od nje stvoriti idealno utočište za opuštanje svih osjetila i ugodnu osobnu njegu. Osim temeljitog čišćenja koje vaša kupaonica zaslužuje, ukrasite je ovim detaljima kako bi zasjala punim sjajem.

Uložite u pladanj za kupaonicu na koji možete odložiti čaj ili čašu vina dok čitate knjigu ili najdraži časopis u kadi punoj mjehurića pjene. Taj predmet unijet će dašak luksuza u interijer kupaonice, a o vama ovisi kakav ćete pladanj odabrati. Bez puno muke možete ga i sami izraditi uz pomoć daščica, bušilice i par vijaka.

Mirisne svijeće koje možete kupiti u mnogim dućanima ili pak izraditi sami rasporedite po prostoriji za mirisno osvježenje. Aroma lavande ili bora neka ispuni vašu kupaonicu, oraspoloži vas i umanji stres. Slatke svjećice u simpatičnim šalicama ili izrađene od šarenog bilja mogu i vizualno oplemeniti vaš prostor

Svježe cvijeće možete staviti u lijepu vazu i smjestiti na policu u kupaonici ili prozorsku dasku, a cvjetni aranžman ne bi loše izgledao ni na vodokotliću. Poljsko cvijeće, nekoliko kriški limuna u vazi i malo boje i bez puno muke stvorili ste efektan detalj kao na fotografiji!

Vertikalni vrt nije rezerviran samo za vaš balkon! Na zid kupaonice možete objesiti viseće teglice i dodati biljke koje vole vlažne uvjete, kao što su orhideja, fikus ili dracena. Zelena boja odmara oči, a vaš će prostor biti puno životniji samo zbog tog jednostavnog dodatka uređenju.

Predivne fotografije plaže ili egzotičnih destinacija vratit će vas u ljeto i vrijeme godišnjih odmora pa ih smjestite u kupaonicu kao inspiraciju dok se opuštate. Stvorite si pravu atmosferu da biste kvalitetno iskoristili svoje slobodno vrijeme i posvetili se sebi.

Uz sve stvari koje ste već unijeli u svoj prostor kao dekoraciju, neka vaša zdjelica za sapun bude jednostavna i minimalistička. Dodajte lijepi mirisni sapun i imat ćete osjećaj kao da ste u finom hotelu.

Sitnice poput prstenja ili satova koje skidamo prije tuširanja i kupanja treba negdje i pospremiti! Izradite ove slatke zlatne školjke i smjestite ih na policu kako biste uvijek imali mjesto spremno za svoje drage modne detalje.

Šminka ne mora biti razbacana naokolo niti stvarati nered u kupaonici. Odaberite posebnu kutiju ili zdjelicu u kojoj ćete držati ruževe, rumenila i četkice za šminkanje i odmah će sve biti urednije.

Radijator u kupaonici vas živcira, a ne možete ga maknuti niti zamijeniti? Sakrijte ga! Ne samo da ćete dobiti dodatnu površinu za odlaganje stvari nego ćete tako i uljepšati svoj radijator!

Izvor: eHow

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 01:39