sve na svome mjestu

Mali dnevni boravci: Evo kako spakirati puno stila i funkcije u sitan broj kvadrata

 Ikea Ideas Lab
Samo zato što imate minijaturan dnevni boravak, ne znači da morate štedjeti kada je u pitanju uređenje

Samo zato što imate minijaturan dnevni boravak, ne znači da morate štedjeti kada je u pitanju uređenje. Sljedećih nekoliko primjera vam otkriva kako spakirati puno stila i funkcije u sitan broj kvadrata, a da prostor ne izgleda pretrpano ili nelagodno.

image
Ikea Ideas Lab

Razmislite o blijedoj monokromatskoj paleti

Stvaranje šik malog prostora prava je stvar ako se držite jednobojne palete kako je prikazano u ovom bijelom dnevnom boravku koji se nalazi u Ikea Ideas. Nekoliko trikova sprječava ovaj prostor da izgleda hladno i oštro. Prekrasno zelenilo oživljava prostor bojom. Prirodni drveni i pleteni naglasci dodaju dašak ugodnog rustikalnog stila.

image
Jamie Keskin Design

Tekstura probija shemu neutralnih boja

Kad su kvadratne površine izuzetno male, najbolje iskoristite svoj dnevni boravak s malim namještajem kako je u ovom prostoru prikazala Jamie Keskin Design iz Bostona. Ljubavno sjedište izdvaja ugodno mjesto za dvoje. Dva krajnja stola koja su ujedno i police izgledaju bolje nego u bilo kojoj knjižnici. Teksturu donose elementi poput pletenog stolića i rebrastih keramičkih svjetiljki i ističu neutralnu shemu boja.

image
Decoist

Stvorite jednostavno elegantnu atmosferu s luksuznim naglascima

Za elegantnu atmosferu ne treba vam puno stvari. U ovom lijepom prostoru uočenom na Decoist, namještaj i ukrasni akcenti u mješavini luksuznih materijala i elegantnih boja podižu prostor. Mramorni stolić privlačna je žarišna točka. Zeleni kožni tabure i plavi baršunasti bočni stolac nude upadljiva sjedala. Plišani skandinavski tepih daje fantastičan osjećaj pod golim stopalima. Upečatljivo zrcalo daje sjaj bez pretjerivanja. Drvo smokve, prikazano s desne strane, donosi dašak prirode.

image
Haley Weidenbaum

Udobno se smjestite uz sjedeću garnituru

Minimalistički kauč u obliku slova "L" izvrstan je način da maksimizirate sjedenje u malom dnevnom boravku. Primjer savršenog prostora u ovom je dijelu prikazala dizajnerica interijera sa sjedištem u Los Angelesu Haley Weidenbaum. Trodijelni set stolića za kavu ne samo da pruža dodatnu funkciju po potrebi, već dva manja stola trenutno nestaju kad se uvuku ispod velikog. Kožna tkana stolica istovremeno je moderan i kompaktan naglasak koji vizualno ne zagušuje prostor. Biljke u posudi donose ravnotežu, ljepotu i karakter.

image
Havenly

Bijeli zidovi i tamni namještaj izvrsno funkcioniraju

Tamni namještaj dodaje dubinu ovom bijelom, malom dnevnom boravku tvrtke Havenly, koji internetski pružaju usluge dizajna interijera. Ekstrakti prirodnog svjetla sprečavaju sivu sofu i bočnu stolicu da zaguše prostor. Imate visoke stropove? Visoko drvo smokve, kao što je prikazano na lijevoj strani, lijepo će kontrastirati oštrim bijelim zidovima. Prostirka dodaje dozu tople narančaste boje, dok ujedinjuje shemu boja sobe.

image
Haus Modelle

Učinite maleni dnevni boravak ekstra ugodnim

Kad je kvadratura minimalna, potražite ekstra ugodne komade male veličine poput plišane sofe u ovom prostoru uočene na Haus modelle. Šareni pomoćni stolovi za kavu funkcioniraju tako da se izvlače. Sićušna stolica od drveta iz IKEE daje dodatno mjesto.

image
Labl Studio

Igrajte se s veličinama, bojom i teksturom

Evo još jednog primjera kako igranje s veličinama djeluje u jednostavno dizajniranom malom dnevnom boravku. Ovdje dizajneri interijera u studiju Labl sa sjedištem u New Yorku kombiniraju mini Chesterfield sofu s onim što izgleda kao divovska stolna lampa. Slojeviti sagovi na podu daju vizualnu teksturu i podebljanu boju. Prozirni akrilni bočni stolić s lijeve strane dodaje funkciju bez vizualne težine koja dolazi s namještajem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 20:55