SUPER IZGLEDA

Malo boje, nekoliko letvica i uobičajena popularna IKEA komoda postala je hit komad namještaja

 digsdigs/@saurustekodu
Ono što je najbolje je da je Jana ovaj projekt napravila za jako malo novaca

IKEA MALM komoda klasičan je komad namještaja - uđite u bilo koji unajmljeni stan i vjerojatno ćete pronaći jednu.

Unatoč tome što je pristupačna i praktična komoda s ladicama koja dobro funkcionira u svakoj prostoriji, njezin oštro bijeli izgled može biti pomalo sterilan za dom. Srećom, ovaj IKEA hack nudi izvrsnu inspiraciju za " uradi sam" projekt tako da možete prilagoditi svoje ladice kako bi odgovarale estetici vašeg doma.

Jana Tohver @saurustekodu, koja živi u Estoniji, potpuno je transformirala IKEA-inu komodu u komplet ladica po mjeri koji nadopunjuje njezin moderan dom. S malo "uradi sam" obloga, nekoliko mjedenih gumba i sloja boje, MALM ladice su dobile potpuno novi život. Još bolje, Jana je napravila ovaj projekt uz jako mali proračun.

Jana je neko vrijeme posjedovala ladice MALM nakon što ih je kupila dok je uređivala svoj unajmljeni prostor. - Našli smo stan koji smo unajmili i morali smo ga brzo i jeftino opremiti objašnjava Jana za Livingetc. -MALM komoda je jedan od komada koje smo dobili za taj stan.

No, kada su Jana i njezin partner kupili vlastitu kuću i prodali stan, Jana se nije sviđalo kako se originalna bijela IKEA komoda uklapa u njezin novi dom. - Nije odgovarala nigdje - pa, sam dobila ideju!

Janin " uradi sam" projekt prilično je jednostavan. Koristeći poluokrugle letvice koje je kupila u lokalnoj željezariji, Jana je izmjerila visinu MALM ladica, a zatim je prepilila letvice kako bi pristajale duž prednje strane.

- Bilo je potrebno 160 komada da se dobije konačni izgled - objašnjava ona. - Zalijepila sam ih i obojala bojom Fusion Mineral. Mjedene kvake donose malo sofisticiranosti komodi nudeći svjetlucavi kontrast tamnoj boji.

Jana je odabrala tamnu boju koja je u sjajnom kontrastu sa zidom - crna je jedna od onih boja koje idu uz ovakvu nijansu zelene. Teksturirana završna obrada s drvenim letvicama razbija plošnost i daje malo dimenzije komodi koja se lijepo slaže s geometrijskim letvicama na zidu. - Mislim da savršeno nadopunjuje sivkasto zeleni zid, koji je također "uradi sam" projekt, dodaje Jana.

Iako je ovo IKEA hakiranje potrajalo, Jana je oduševljena rezultatom. - Budući da smo lijeni, trebali su nam mjeseci da se završimo, ali se itekako isplatilo - ona kaže.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. travanj 2024 11:48