Must have

Marilyn Monroe Dimitrija Popovića na novoj kolekciji majica domaćeg brenda

 Dollyce
Kolekcija je lansirana upravo u godini kad se obilježava 60. obljetnica od smrti glumice i ikone pop-kulture 20. stoljeća

Snježana Marinčić iz domaćeg brenda Dollyce jedna je od mnogih obožavatelja našeg istaknutog i svestranog umjetnika Dimitrija Popovića, čije su slike iz ciklusa posvećenog Marilyn Monroe poslužile kao inspiracija za novu kolekciju majica atraktivne i umjetničke vrijednosti. Kolekcija je lansirana upravo u godini kad se obilježava šezdeseta obljetnica od prerane smrti glumice i pjevačice, a prije svega ikone pop-kulture 20. stoljeća.

image
Dollyce

- Dimitrije je Merlinku predstavio na jedan sasvim drukčiji način, raslojavajući njezinu ljepotu. Njegov pristup nije samo estetski nego i psihološki. Dimitrijeva Merlinka nije samo holivudska ljepotica, ona je u isto vrijeme predivna, tragična i dramatična. Upravo zbog svega navedenog, u trenutku u kojem se svi trude biti vječno mladi, kad se sve oko nas urušava, a mi živimo u svijetu savršene laži i plasiramo lažne slike ljepote, poželjeli smo ponuditi jedan jednostavan odjevni predmet koji je prije svega estetski vrlo atraktivan, ali nas istovremeno potiče na razmišljanje postoji li uopće savršena ljepota ili je upravo ta plastična fasada paravan kojim prikrivamo borbu unutarnjih demona - pojašnjavaju Snježana i njezin suprug Vlado.

image
Dollyce

Do suradnje s Dimitrijem Popovićem došlo je vrlo spontano, zahvaljujući zajedničkom prijatelju Miljenku Mitroviću.

- Napravili smo digitalnu obradu Popovićeva originala kako bi proizvod bio što atraktivniji. Aplikaciju radimo sami našim printerom najmodernije digitalne tehnologije i vrhunske grafike. U proizvodnji izuzetno pazimo na zaštitu okoliša služeći se tehnologijom “zero waste”, a majice su izrađene od stopostotnog pamuka - kažu.

Majice se mogu naručiti na službenim stranicama brenda Dollyce, po cijeni od 220 do 250 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 14:06