KREATIVNI KUTAK

Maštovite ideje za ukrašavanje stola božićnim zvijezdama

 Stars for Europe
Iskoristite omiljenu biljka kako biste uljepšali gozbu za blagdane ili jednostavno napravite originalan svijećnjak

Bilo da se radi o kavi tijekom adventa, večeri uz svijeće ili božićnom ručku, s ljubavlju uređen stol važan je dio svake prigode - na kraju krajeva, ipak oči prve ogladne. Božićne zvijezde čine fantastičan središnji dio stola sa svojim prekrasnim braktejama. Stručnjaci iz Stars for Europe (SfE) donose praktične savjete i kreativne ideje za ukrašavanje stola božićnim zvijezdama.

image
Stars for Europe
image
Stars for Europe
image
Stars for Europe

Raskošan središnji dio stola u crvenoj, zlatnoj i brončanoj boji

Božićne zvijezde imaju glavnu ulogu na ovom raskošnom stolu s nijansama crvene, zlatne i brončane boje. Odličan dojam ostavlja i živa biljka u elegantnoj zdjeli na sredini stola, baš kao i rezane grančice u držačima ručno izrađenim od jabuke. Svježa zimska bobica (Ilex verticillata) i umjetno jesensko lišće prekrasno naglašavaju svijetlocrvene brakteje božićne zvijezde pa uz njih svaki stol naprosto sjaji.

image
Stars for Europe

DIY ideja: cvijet božićne zvijezde i svijećnjaci

Ručno izrađeni držači za cvijeće te svijećnjaci s božićnim zvijezdama prirodni su ukras za stol koji se brzo i jednostavno izrađuje, a može se izložiti na razne načine.

image
Stars for Europe

Trebat će vam: male božićne zvijezde, zlatni sjaj, ljepilo u sticku, matirane jabuke, konusne svijeće, svijećnjaci sa šiljcima, epruvete, mahovina, zlatna žica, gulilica za povrće, naranče, ukrasna crvena vrpca i pribadače.

image
Stars for Europe
image
Stars for Europe
image
Stars for Europe

Evo kako sve to složiti:

Uzmite jabuku i nožem za povrće napravite rupu za epruvetu na mjestu stabljike, a zatim štapićem namažite malo ljepila oko rupe. Prekrijte ljepilo šljokicama i otresite sav višak. Na kraju umetnite epruvetu u rupu, ispunite ju vodom i u nju ubacite rezanu stabljiku božićne zvijezde. Da biste napravili svijećnjak za božićnu zvijezdu, pažljivo izvadite malu božićnu zvijezdu iz posude, omotajte korijensku balu mahovinom i pričvrstite ju žicom. Savjet: Zalijte biljku unaprijed tako da je korijenska bala vlažna. Na kraju umetnite svijećnjake sa šiljcima u kuglice od mahovine.

image
Stars for Europe

Omotajte crvenu vrpcu oko naranči, na vrhu zavežite mašnicu i pribadačom je pričvrstite na donju stranu voća. Na kraju posložite ručno izrađene držače za božićnu zvijezdu i svijećnjake na stol, zajedno s ukrašenim narančama i još glaziranih jabuka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 15:44