Mateja Peharda iz brenda Torbe pričalice

Prošeći gradom i izrazi svoj stav

Grafička dizajnerica Mateja Peharda iz Samobora radi u jednoj marketinškoj agenciji, a u slobodno vrijeme izrađuje nakit i torbe. Kad joj je palo na pamet da bi bilo odlično imati natpis na torbi koji govori točno kako se osjećaš ili tko si, jednostavno je morala krenuti u realizaciju. Kako je počela cijela priča s kreativnim radom, i kako se dogodilo da radi simpatične šašave torbe, Mateja nam je ispričala uz kavu i neizostavne samoborske kremšnite.

Ideja na papiriću

– Oduvijek sam se bavila kreativnim stvarima jer to je ono što me pokreće i ispunjava. Nakit izrađujem već gotovo dvadeset godina, a ideja o torbama u koje možeš svašta potrpati, da su ekološke, da se mogu oprati u perilici i da su fora dugo mi se motala po glavi, sve dok jednog jutra nisam sjela i na papiriću ispisala poruke koje su završile na tim torbama. Ne znam, valjda mi je toga jutra falio ženski razgovor, a slijedom toga nastao je i naziv Torbe pričalice – kaže Mateja Peharda. U izradi torbi koristi žuticu, čvrsto, sirovo platno od stopostotnog pamuka koje je ime dobilo zahvaljujući blago žućkastoj boji koja mu daje šik isprani izgled.

Kakav će biti tisak, ovisi o količini torbi, a može biti print ili sitotisak. Sve torbe perive su u perilici, a mogu se i glačati. To pridonosi jednostavnosti. Naime, većinu torbi nije preporučljivo strojno prati te ih je teško održavati. Napisi na torbama su raznoliki i originalni – od buntovnih, kao što su “Don’t push me too hard” ili “Give me a break”, do nježnijih, primjerice “Take care of me” i “I can count on your shoulder”, a ideje za natpise kupac može smisliti i sam; naravno, ako su u duhu brenda.

Namijenjena svima

– Sve što želiš izgovoriti, a nedostaje ti hrabosti i riječi, možeš reći torbom. Mogu se naručiti torbe s postojećim napisima, kraćim i dužim ručkama, u kutijici ili bez nje. Dimenzija su 38×42 cm, debljine platna 140 g/m2 s dugim ručkama. Osim u prirodnoj boji platna, mogu se naručiti i u crvenoj, žutoj, zelenoj i svjetloplavoj. Natur su dostupne odmah, a za torbe u boji potrebno je nekoliko dana – objašnjava simpatična kreativka i dodaje da je njezin porizvod namijenjen svima.

– Torbu mogu nositi svi! Oni kojima nedostaju riječi, kao i oni koji ne mogu prestati govoriti, ekološki osviješteni, modni freakovi, muškarci i žene… I to zato što je izdržljiva i ekološka. Puna originalnih poruka. I može po(d)nijeti sve što i njezin vlasnik – smije se Mateja, a mi vas pozivamo da joj se s narudžbama, pitanjima i sugestijama javite na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili posjetite na Facebooku i odaberete model po svojoj mjeri i raspoloženju.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 01:24