DANI ARHITEKATA 7.0

Medalje gradskim stubama Ploče i planinarskim skloništima

Dobitnice medalja, Jadranka Caklica, Ivana Žalac, Maja Premužić Ančić i Dunja Naerlović.
 

 Tom Dubravec/Cropix
Medalja za planiranje prostora dodijeljena je Ask Atelieru i Institutu za povijest umjetnosti - Centar Cvito Fisković, Split

Medalja za doprinos kulturi građenja Hrvatske komore arhitekta dodijeljena je studiju SKROZ za nove gradske stube u Pločama, projektni tim: Margita Grubiša, Marin Jelčić, Daniela Škarica, Ivana Žalac i Tamara Jeger.

image

Predsjednica Komore Rajka Bunjevac i Ivana Žalac dobitnica medalje ispred Skroz d.o.o. za doprinos kulturi građenja za projekt Nove gradske stube - Ploče.

Tom Dubravec/Cropix

Medalja za inovacije i održivost u arhitekturi dodijeljena je Hrvatskom planinarskom savezu za tri planinarska skloništa arhitekta Ivana Juretića.

image

Medalja za inovacije i održivost u arhitekturi za tri planinarska skloništa arhitekta Ivana Juretića.

Tom Dubravec/Cropix

Medalja za planiranje prostora dodijeljena je ASK Atelieru i Institutu za povijest umjetnosti - Centar Cvito Fisković u Splitu za elaborat integralne zaštite i revitalizaciju povijesnih naselja u krajolicima otoka Korčule i Mljeta u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

image

Predsjednik ocjenjivackog suda, Zoran Bosevski i Jadranka Caklica iz Planinarskog saveza, dobitnika medalje medalje za inovacije i odrzivost u arhitekturi za tri planinarska sklonista arhitekta Ivana Juretica.

Tom Dubravec/Cropix

Nagrade su dodijeljene u sklopu Dana arhitekata, koji se održavaju u Zadru u organizaciji Hrvatske komore arhitekata i Udruženja hrvatskih arhitekata u Zadru. Poslijepodnevni program će se nastaviti u Providurovoj palači u Zadru, nagrađenoj zgradi autora Ive Letilović i Igora Pedišića, koji su prošle godine za nju dobili nagradu UHA-e "Viktor Kovačić" i nagradu Ministarstva kulture i medija "Vladimir Nazor". U Providurovoj palači na programu je predstavljanje nominacija godišnjih nagrada Udruge hrvatskih arhitekata, a radove će u obliku kratkih predavanja prezentirati sami autori. q

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 15:31