48. Ambienta

Međunarodni sajam namještaja Ambienta još danas na Zagrebačkom velesajmu!

 Davor Pongračić/CROPIX
Design Zona predstavlja novitete i trendove u izradi namještaja, a posjetitelje očekuju i brojne zanimljivosti i izložbe

Ambienta, 48. međunarodni salon namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije, otvorena ovog četvrtka, traje još danas na Zagrebačkom velesajmu. U paviljonu 5 na 6500 kvadrata izložbenog prostora svoje proizvode i usluge prezentira 125 izlagača iz devet zemalja.

image
Davor Pongračić/CROPIX
image
Davor Pongračić/CROPIX
image
Davor Pongračić/CROPIX

Sa sadržajnim fokusom na unutarnjem uređenju, dizajnu i pratećoj industriji, Salon je odlično mjesto za inspiraciju u uređenju doma kao i za redizajn postojećih prostora. Design zona već tradicionalno predstavlja dizajnerske novitete u izradi namještaja, a mogu se vidjeti najnovije serije proizvoda od kojih je dio nagrađen prestižnim svjetskim nagradama za dizajn, kao što su Red Dot, IF Design Award, Interior Innovation Award i Design Award.

image
Davor Pongračić/CROPIX

Tepih kao instalacija

Novitete tako izlažu tvrtka Era, Bluetag, Hrastico i Arboline te bosanskohercegovački proizvođač MS&WOOD s kolekcijama Elle i Primum. Regeneracija je za posjetitelje pripremila kolekciju tepiha koji su svojevrsne umjetničke instalacije, dok se od dizajnerskih studija predstavljaju Tabushi by Lilipop, A1 FORMAT, Lignor i Damjan Mach, a prvi put i MG kreativni studio, Modulosdesk, arhitektonski studio Atmosfera, CAIM i produkt-dizajnerica Jadranka Soviček Krpan.

image
Davor Pongračić/CROPIX
image
Davor Pongračić/CROPIX
image
Davor Pongračić/CROPIX

Prateća izložba umjetnina - Art Fair Zagreb donosi umjetničku nadgradnju djelima slikara, kipara i fotografa. U sklopu Salona posebno je zastupljen i segment industrijskog programa opreme Horeca.

Posebna ovogodišnja atrakcija sajma svakako je izložba Muzeja policije krivotvorenih umjetnina "Ljepota lažnog sjaja" s 30-ak krivotvorenih radova renomiranih hrvatskih, ali i stranih autora. Tu su i MIKS, međunarodna izložba keramike i stakla; izložba radova učenika Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zagreb te izložba radova učenika i profesora Škole mode i dizajna.

image
Davor Pongračić/CROPIX

Aukcija umjetnina

Iz današnjeg i sutrašnjeg programa izdvajamo jesensku aukciju umjetnina aukcijske kuće Kontura (danas s početkom u 12 sati) te proglašenje pobjednika i dodjela nagrada slikarsko-kiparskog natjecanja Ex tempore (sutra u 14 sati).

image
Davor Pongračić/CROPIX

Ulaz na sajam je slobodan uz predočenje EU digitalne covid-potvrde ili važećeg negativnog testa. Oni koji nemaju potvrdu ili negativan test, moći će ispred glavnog južnog ulaza obaviti brzi test. Cijena testiranja iznosi 50 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 11:51