HRVATSKI PRODUKT DIZAJN OSVAJA

Međunarodni uspjeh Hrvatske zajednice za industrijski dizajn

Hrvatski produkt dizajn osvaja ljubitelje vrhunskog dizajna diljem Europe. Na nedavno završenom Belgrade Furniture Fair 2018. naši dizajneri i proizvođači pokazali su impresivan postav te privukli pažnju brojnim stranim kupcima.

Čak 520 izlagača iz 45 zemalja sudjelovalo je na proteklom sajmu, a 13 hrvatskih članica briljiralo je svojim radovima predstavljenim u novom višeslojnom konceptu izlaganja koji potpisuje kreativni tim tvrtke Retail solution, te novim vizualnim identitetom Zajednice koji potpisuje studio Borčić. Zapažen uspjeh Hrvatsku zajednicu za industrijski dizajn lansira na potpuno novu razinu koja uz novu strategiju u nadolazećoj godini obećaje zaista svijetlu budućnost.

- Članice su iznimno zadovoljne konceptom jer smo uspjeli skrenuti veliku pažnju na njih i njihove proizvode. Zajednički nastup bio je cjelovit, a uz odličnu poziciju cijeli postav bio je zaista odlično posjećen. Tijekom nekoliko dana izlaganja ostvareni su kontakti između dizajnera, arhitekata, proizvođača i kupaca te pojedinačne poslovne suradnje kojima se iznimno veselimo. –izjavila je dopredsjednica ZzID-a Nikolina Jelić.

Najviše pažnje posjetitelja i potencijalnih kupaca privukao je sekretar Secret Area čiji dizajn potpisuju Alica Pancer, Milena Jovanović, Ivan Goran Žunar, Tomica Perković. Proizvod je posebno dopadljiv i praktičan za male prostore ili butik hotele koji imaju potrebu oblikovanja intimnog prostora za rad. Funkcionalnost i dinamične boje dodatno privlače kupce ovom proizvodu.
Lounge chair Cage by Polymorph, svojom laganom gotovo prozračnom i suvremenom formom privlačio je arhitekte. Blagovaonski stol Orbis by Deez, profinjenog spoja metala i drveta oduševio je sve ljubitelje dobrog dizajna. Lako sklopiva Viseća lampa Overlap by Spacetime širokom paletom boja motivirala je na igru u prostoru i također privlačila brojne poglede.

- Hrvatski produkt dizajneri kvalitetno i promišljeno pripremljenim nastupom i prezentacijom na Beogradskom sajmu namještaja istaknuli su se i polučili interes posjetitelja i struke. Naime, da bi proizvod prepoznali kupci, ali i potencijalni investitori, potrebno ga je na ispravan način prezentirati te pokazati na pravom mjestu.- izjavila je Jagoda Divić iz HGK.

Hrvatska zajednica za industrijski dizajn na Belgrade Furniture Fair 2018 izlagala je kao dio projekta Hrvatske gospodarske komore „HR.izvoz – s HGK do stranih tržišta“ sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a kojem je cilj putem potpore HGK potaknuti jači iskorak hrvatskih malih i srednjih poduzeća na strana tržišta.

- U narednim mjesecima očekuje nas još niz zanimljivih cjelovitih projekta i promocija naše Zajednice te intenzivni edukacijski sadržaji s ciljem podizanja razine svijesti o važnosti industrijskog dizajna. Također planiramo i izradu interaktivne web platforme kao mjesto mnogostrukog umrežavanja svih zainteresiranih struka i korisnika. – najavila je predsjednica ZzID-a Silvia Jonjić ususret novim nadolazećim nastupima ZzID na vodećim europskim sajmovima za uređenje interijera i sveobuhvatnim budućim projektima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. lipanj 2024 00:00