JESTE LI VEĆ PROBALI?

Metoda kupnje namirnica "6 prema 1" štedi novac, vrijeme, zabavna je te eliminira otpad hrane

 /SHUTTERSTOCK

U današnje vrijeme planirano i štedljivo kupovanje namirnica nikome nije strano, s cijenama koje su otišle u nebesa potrebno je voditi brigu o svakoj kupljenoj stvari. Stoga se na TikToku pojavio zanimljiv savjet za novi način uštede novca.

Što je metoda kupnje namirnica 6 prema 1?

Chef Will Coleman (@chefwillco) tvorac je metode kupnje namirnica 6 prema 1. U TikTok videu koji je pregledan preko 900.000 puta, Coleman objašnjava: "Ove godine svi pokušavamo uštedjeti novac, a moja metoda kupnje namirnica 6 na 1 ... je super, super jednostavna ... uzmete šest vrsta povrća, pet vrsta voća, četiri vrste proteina, tri vrste ugljikohidrata, dva umaka ili namaza i jednu zabavna stvar za sebe."

Iako ova količina namirnica zvuči puno, računajte da je to za tjedan dana.

Viralni video nudi pojednostavljenu alternativu tradicionalnim načinima smanjenja računa za namirnice, kao što je planiranje jelovnika, pridržavanje popisa, izrezivanje kupona, rasprodaja i/ili jedenje kod roditelja.

@chefwillco My 6 to 1 grocery method makes shopping cheaper and easier! Let me know how you like this grocery shopping method. #6to1method ♬ original sound - Chef Will Coleman

Kako kupovati na način 6 prema 1

Možete naprimjer uzeti češnjak i luk, papriku, salatu, gljive i prokulice. Zatim odaberite pet vrsta voća, počevši od banana, limuna, naranči, jabuka ili nekog bobičastog voća (smrznuta i konzervirana hrana se računa).

Odabrati četiri vrste proteina možda je malo teže. Jaja su naprimjer nešto što uvijek dobro dođe u domu, zatim mliječni proizvodi i neki od morskih plodova.

Za tri vrste ugljikohidrata možete odabrati žitarice za doručak, tjesteninu i rižu.

Što se tiče umaka ili namaza najbolje je odabrati one već gotove, jer na ovom popisu nećete imati dovoljno da ih sami napravite.

Odabrati jednu zabavnu stvar je teško, ali kupnja samo jedne poslastice također će učiniti da se osjećate posebno.

Zašto metoda 6 prema 1 mijenja pravila igre

Štedi novac (bez žrtvovanja svježe hrane).

Eliminira otpad od hrane.

Štedi mentalni rad - Nema popisa za sastavljanje niti jelovnika za planiranje.

Pojednostavljuje matematiku - Brojanje artikala puno je lakše nego cijena,

Zabavno je i brzo.

Možete ju napraviti po svom

Metoda 6 prema 1 potpuno je prilagodljiva. Imajte na umu da je to način da uštedite novac ograničavanjem broja namirnica koje kupujete, prenosi Apartment Therapy.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. travanj 2024 14:43