Minibox

Sasvim drukčiji poklon za pod bor

Odabir božićnih poklona za obitelj i prijatelje svake godine se pretvara u pravu malu dramu. Tu su tjedni obilaženja trgovina kako bi se pronašao onaj savršeni darak. No, kada je riječ o poslovnim partnerima često se pokloni odabiru bez toliko emocija i uglavnom već znate što će biti u vrećici tvrtke s kojom surađujete. Zasigurno će u ukrasnoj vrećici biti kemijska olovka, rokovnik i/ili kalendar s logom tvrtke. Ponekad vino ili čak pršut, a možda i kuhana šunka.

Betonski biljkubator uklapa se u svaki interijer i budi urbanog vrtlara u vama

Tvrka Holcim, jedna od vodećih proizvođača cementa i betona, svoje je partnere zato odlučila razveseliti s osobnijim poklonima koji će potrajati dok god se partneri budu brinuli o njemu. U suradnji s Lisnatim odredom za svoje suradnike pripremili su Minibox – pribor za sadnju koji sadrži i sjeme patuljastog čilija.

– Obzirom da je Holcim betonska industrija napravili smo betonski biljkubator. Riječ je o ‘betonskoj kocki’ s poklopcem koji kada se otvori služi kao podmetač u koji se slijeva višak vode. Naravno, u biljkubatoru se nalazi zemlja, na koju smo postavili sjeme patuljastog čilija – kaže Danijel Krznarić iz Lisnatog odreda.

Uz svaki od 250 Miniboxa nalaze se i uputstva za sađenje čilija: poklopac stavite ispod posude, utisnite sjemenku u zemlju (ne dublje od 1cm) i zalijte vodom, stavite posudu na svjetlo i provjeravajte vlažnost zemlje…

– Želja nam je bila pokloniti nešto što će imati upotrebnu vrijednost i što će biti trajno. Estetski lijepo izgleda i savršeno se može uklopiti u bilo koji interijer. Osim toga, čili je i iskoristiv – kaže Petra Švarc iz Holcima.

Minibox je, kažu naši sugovornici, preko zime najbolje držati u zatvorenom prostoru, ali na mjestu gdje ima svjetla. Inače, s izradom pribora za sadnju Lisnati odred se počeo baviti prije godinu i pol i to sasvim slučajno.

– Bili smo na Danu D. gdje smo predstavili naš Biljkubator koji je bio od drva. Otišli smo se dobro zabaviti, a na kraju smo dobili čak tri nagrade. Ideja nam je bila nešto potpuno ekološki zapakirati u lijepi dizajn – kaže Danijel iz Lisnatog odreda.

Proizvode Lisnatog odreda možete kupiti na 4. artOmatu, a više informacija potražite na: www.lisnatiodred.com.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 02:17