MUI BOARD

Minimalistička kontrolna ploča za pametni dom koja izgleda poput skromne drvene daske

 Mui Lab
Dizajnirana za montažu na zid, Mui ploča je drvena daska koja svijetli iznutra pomoću suptilnog bijelog LED matričnog zaslona

Japanska tvrtka za "umirujuću tehnologiju" Mui Lab predstavila je verziju svoje Mui Board – minimalistička kontrolna ploča za pametni dom koja izgleda poput skromne drvene daske.

Dizajnirana za montažu na zid, Mui ploča je drvena daska koja svijetli iznutra pomoću suptilnog bijelog LED matričnog zaslona. Ploča se može koristiti poput zaslona osjetljivog na dodir za upravljanje rasvjetom, zavjesama, termostatima, zvučnicima i drugim elementima u domu.

image
Mui Lab

Cilj Mui Laba s ovim dizajnom je spriječiti ometanje i preopterećenje informacijama smanjenjem prisutnosti zaslona i pružanjem diskretnijeg načina sučelja.

"Nepromjenjivi fokus Mui Laba je na trajnoj vrijednosti obiteljske povezanosti", rekao je izvršni direktor tvrtke Kaz Oki za Dezeen. "U tu svrhu razvijamo "umirujuću tehnologiju" kako bismo omogućili ljudima da se usredotoče na svoje važno vrijeme kod kuće bez gubitka pozornosti."

image
Mui Lab

Nadovezujući se na prethodne iteracije dizajna, tvrtka je predstavila Mui ploču druge generacije na sajmu potrošačke elektronike (CES), koja uključuje novi mrežni protokol. To omogućuje jednostavnu integraciju s drugim povezanim uređajima kao što su Apple, Google i Amazon. Na sajmu u Las Vegasu, naprava je prikazana kao dio "mirne spavaće sobe" pokazujući viziju tvrtke za opuštenije, obiteljski orijentirano iskustvo pametnog doma.

image
Mui Lab

Čin ručnog zatvaranja zavjesa u prostoriji potiče druge događaje - upali se svjetlo i na Mui ploči se pojavi mjerač vremena za svjetlo. Mui Lab nudi brojne načine za postavljanje ovog svjetlosnog mjerača vremena, uključujući razigranu opciju gdje korisnik svojim prstom povlači crtu – vijugavu koliko želi. Što je linija duža, svjetlu je potrebno više vremena da se počne prigušivati, a na zaslonu se vidi kako se linija postupno smanjuje kako vrijeme prolazi. Mui Lab ovo zamišlja kao razdoblje za čitanje knjige djetetu ili bavljenje mirnim aktivnostima kao dio zdravog rituala opuštanja prije odlaska na spavanje.

image
Mui Lab

Kao i postavljanje mjerača vremena i upravljanje povezanim uređajima, Mui Board uključuje dodatne funkcije kao što je prikazivanje poezije, poruka ostavljenih između članova obitelji i omogućavanje korisnicima da skupljaju "markice" kao nagradu za radnje izvršene prema postavljenom cilju.

Korisnici mogu kontrolirati uređaje i ostavljati poruke glasovnim naredbama, rukopisom izravno na drvenoj površini ili korištenjem popratne aplikacije. U načinu mirovanja svjetla se gase i Mui ploča ponovno izgleda kao obična drvena daska.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 02:14