LOOPKITCHEN

Minimalistička kuhinja danskog startupa može se reciklirati i trajati vječno

 Stykka
Izrađena od šperploče od breze, LoopKitchen je minimalistička i suvremena kuhinja dizajnirana s dijelovima koji se mogu reciklirati

Danas gotovo sve ili svi postaju ekološki osviješteni, bilo da se radi o nošenju odjeće izrađene od bio tekstila ili korištenju naprava koje pokreće solarna energija – održivost je svima na umu, a i mi uvijek tražimo ekološki prihvatljivu alternativu masovno proizvedenim dizajnima na koje smo toliko navikli. Dakle, zašto bi kuhinje bile iznimka? Što kažete na transformaciju naših kuhinja u održive prostore? Čini se da danski startup Stykka dolazi iz iste škole mišljenja budući da su dizajnirali svoj inovativni "LoopKitchen".

image
Stykka

"Kako bismo prešli na održiviji način potrošnje, moramo proizvoditi proizvode koji su dizajnirani za cirkularnost i koji se mogu popraviti i time produžiti životni vijek proizvoda", rekli su iz Stykka.

Izrađena od šperploče od breze, LoopKitchen je minimalistička i suvremena kuhinja dizajnirana s dijelovima koji se mogu reciklirati, u pokušaju produljenja njezinog vijeka trajanja. Iako je LoopKitchen izrađena uglavnom od brezove šperploče, kuhinjske fronte mogu biti obrađene i linoleumom koji je dostupan u 20 boja.

image
Stykka
image
Stykka

Pitate se kako je Stykka uspjela produljiti životni vijek ove kuhinje? Rješenje je jednostavno, ali genijalno. Svaka fizička manifestacija LoopKitchen ima digitalnog blizanca! Svaki digitalni blizanac povezan je sa stvarnim LoopKitchenom i može mu se pristupiti putem QR koda koji se nalazi ispod elemenata. Vlasnik mora jednostavno skenirati QR kod, a budući da je digitalni blizanac povezan sa Stykkinom online platformom za održavanje, Stykka je trenutno obaviještena koju frontu ili dio kuhinje treba zamijeniti. Stoga vlasnici mogu zamijeniti dijelove LoopKitchen nakon što su istrošeni ili oštećeni, a Stykka jednostavno reciklira ili ponovno koristi pokvarene dijelove. Zapravo, možete zamijeniti stare dijelove kuhinje i za nove boje, ako tražite malo promjene! Stykka koristi digitalnu proizvodnu platformu za proizvodnju kuhinja na temelju "ispisa po narudžbi", što u osnovi znači da se kuhinje proizvode tek nakon što su naručene, čime se eliminira rizik od prekomjerne proizvodnje i prekomjernog otpada.

image
Stykka

Još jedna intrigantna značajka LoopKitchen je da je Stykka postavila samo jednu stijenku između ormara, umjesto dvostruke stijenke, kao što se vidi u većini kuhinja.

"Ovim jednostavnim potezom uštedjeli smo više od 15,8 posto materijala", rekli su iz Stykka. U svijetu u kojem se višak cijeni, i svi uvijek pokušavaju pretjerati i nadmašiti jedni druge svojim posjedima, LoopKitchen je osvježavajući dizajn namještaja koji daje ogromnu vrijednost minimalizmu i mogućnosti recikliranja. Dizajni kao što je LoopKitchen budućnost su suvremenih kuhinja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 18:35