INSPIRACIJE KOJE ĆE VAS ODUŠEVITI

Minimalizam na djelu: Zanimljive ideje za uređenje dnevne sobe

Kao što samo ime govori, minimalistički stil uređenja dozvoljava minimalni izbor namještaja, tekstura i boje u prostoru

Dnevni boravak mnogima je najdraža prostorija u domu - u njom se najčešće zabavljamo, ali i opuštamo. Ali, kako urediti dnevnu sobu? Kako bismo vam pomogli, donosimo vam zanimljive fotografije koje će vas inspirirati u minimalističkom uređenju dnevnog boravka

Za minimalistički stil najvažnije je da vaš dnevni boravak izgleda lijepo, funkcionalno i skladno - bez suvišnih stvari, detalja i namještaja koji mogu stvoriti dojam 'pretrpanosti'.

Odlučite se za bijelu ili crnu podlogu, s tek nekoliko detalja istaknutije boje. Naime, bijela i crna osnovne su boje za postizanje minimalističkog uređenja.

Pokušajte izbjegavati tekstil koji na sebi ima različite uzorke ili ukrase. Naime, stil minimalizma ne voli kič i pretjerana naglašavanja boja ili teksture.

'Manje je više' uvjerenje je kojim se služe dizajneri kada bilo koji interijer uređuju u ovom specifičnom stilu.

Odabirom minimalističkog stila interijer ćete učiniti vizualno većim i prozračnijim, a također će biti jednostavan za čišćenje i redovito održavanje.

Da biste svoj životni prostor učinili privlačnijim i ljepšim, možete se odlučiti za velike staklene prozore. Ne samo da će vaš interijer učiniti prozračnijim, prozori su savršeni ukras u stanovima manje kvadrature.

I najvažniji savjet kod uređenja dnevnog boravka u minimalističkom stilu - izbacite sve što vam nije potrebno. Naime, riješite se svih stvari, namještaja, elemenata i detalja koji ne koristite ili se vizualno ne uklapaju u čitavi prostor.

Foto: House Beautiful

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 22:53