'MANJE JE VIŠE'

Minimalizam u dnevnom boravku

I baš kao što mu samo ime govori, minimalizam dozvoljava korištenje minimalnog broja komada namještaja i detalja u interijeru

Jednima se sviđa, drugima baš i ne, ali jedno je sasvim sigurno - minimalizam u interijerima ili volimo ili ne volimo... 'Manje je više' formula je kojom se vode svi oni koji smatraju da je minimalistički stil uređenja najbolji, kako za dnevni boravak, tako i za ostatak doma. Zbog toga smo za vas izdvojili najljepše dnevne boravke uređene u minimalističkom stilu.

I baš kao što mu samo ime govori, minimalizam dozvoljava korištenje minimalnog broja komada namještaja i detalja u interijeru. Svako pretjerivanje, gomilanje suvišnih stvari i prejake boje nešto su što kod ovakvog stila uređenja ne dolazi u obzir.

Kod minimalizma bogatstvo boja i poigravanje s teksturama ne dolazi u obzir, prvenstveno su to jednobojne podloge poput bijele, bež ili crne. Komadi namještaja najčešće imaju nekoliko različitih funkcija, s ciljem da izgledaju što neprimjetnije, a i dalje budu praktične.

Kod minimalističkog stila uređenja dnevnog boravka najvažnije je da interijer izgleda skladno, lijepo i praktično - bez suvišnih detalja koji bi mogi stvoriti dojam neurednosti, pretrpanosti ili kaosa u domu. Osim toga, minimalizam ne zahtijeva posebnu kvadraturu prostora pa tako jednako dobro pristaje i malom, ali i velikom stanu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 05:11