Mirisi i okusi božićnog jutra

Inspiracije za najljepši Božić: Đurđica Vorkapić

Blagovaonica je mjesto gdje svi za blagdane najradije boravimo. Zato je Đurđica izabrala stol koji je ukrasila finim i mirisnim stvarčicama

* Moja ideja je bila prenijeti samo dio svoga osjećaja i probati izraziti emociju kroz dekoraciju.

* Kao kutak za božićnu dekoraciju odabrala sam mjesto pored blagovaoničkog stola u svom stanu, i to iz jednostavnog razloga što za stolom provodimo najviše vremena i to je ujedno najljepše vrijeme koje djelimo s divnim ljudima, koji su, uostalom, i cijelu godinu s nama zajedno.

* Za ovaj zadatak bilo mi je potrebno sve što sam već imala u kući, malo truda za recepte za suhe kolače i, naravno, puno ljubavi i volje jer bez toga, što god radili, ne stvara se baš ništa.

* Sve ovo sam napravila tako da sam samo malo razmislila što do sada nisam još složila, i sjetila sam se zanimljivih poruka za svoje najdrže prijatelje. Uvijek nastojim napraviti nešto kreativno i zanimljivo da iznenadi i izvuče osmijeh od meni dragih ljudi. Ovaj put su to bile zanimljive poruke, a primjerice prošle godine su bile slike koje su svi oni koji su bili sa nama slikali i međusobno podijelili. Svatko mora svaki put dati malo sebe, u tome je poanta.

* Izradila sam sama gotovo sve što je bilo potrebno za ugođaj, ali u tome i je stvar. Najjednostavnije je otići i kupiti bilo što, međutim ne može se kupiti onaj trenutak kada se dajete stvaranjem.

* Za sve ovo trebala mi je jedna kreativna večer.

* Najzahtjevniji su bili keksi koji su trebali zamijeniti dekoraciju, tj. ukrase. Pokušala sam ih napraviti po jednom starom receptu, ali puno toga u tom trenutku mi nije bilo pri ruci pa je recept malo izmijenjen.

* U svemu mi je pomogao moj Saša, koji je i inače u mom životu faktor bez kojeg se ne može.

* Ostatak stana dekorirat ću elegantno i decentno, jer je po meni najveća ljepota u najjednostavnijim stvarima.

* Omiljeni božićni ukrasi su mi: jelka, mirisna, prirodna i živa

* Ispod bora bih voljela dobiti dobru knjigu, a oko bora puno radosnih i divnih ljudi.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 19:01