Izložba u Zagrebu

Mlada umjetnica čije će vas "ruke" osvojiti na prvu u Spring pop-up dućanu Love, Ana

 SANJA JAGATIĆ/
U centru Zagreba, na adresi Dežmanova 4, imate priliku vidjeti i kupiti radove akademske umjetnice Adele Mesić pod nazivom "Ruke"

Proljeće je službeno stiglo, a s njim i pregršt zbivanja u gradu. Jedno od onih koje vrijedi posjetiti je otvorenje Spring pop-up dućana u Love, Ana dizajn studiju domaće produkt dizajnerice Ane Tevšić Nauković.

image
SANJA JAGATIĆ/

Adela Mesić diplomirala je kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 2021. godine. Ovo je prva samostalna izložba mlade, perspektivne kiparice pa tako i prva prilika za kupnju njezinih radova. Na izložbi vas očekuju radovi s prikazima ruku u različitom položaju, od malih verzija napravljenih od hrasta i aluminija, do velikih napravljenih od jelovine i bakra.

image
SANJA JAGATIĆ/

Iako svaki par ruku nosi neko ime, njihova je najveća draž što ih svatko od nas može protumačiti upravo onako kako želi i svakome će predstavljati nešto drugo.

“Rukama nekad govorimo više no riječima, naše geste rukama nesvjesno sugovorniku otkrivaju naša emocionalna stanja, a postoji i cijeli jezik znakova i signala u kojima pokretima umjesto riječima prenosimo poruku. Oduvijek gajim tu fascinaciju rukama, njima sve radimo: stvaramo, održavamo, popravljamo i uništavamo. Osvrnimo se samo na broj fraza koje uključuju ruke: ići na ruku, ići od ruke, imati tešku ruku, doći praznih ruku, dočekati raširenih ruku, na svoju ruku, imati zlatne ruke, prljati ruke, itd. koje imaju najrazličitija značenja, dočarana samo metaforom ruku u različitom kontekstu. Nekome će par ruku uperenih prema nebu predstavljati radost i slavlje, a nekoga će asocirati na utapanje ili pohlepu i težnju ka nečem višem. Sve ovisi o tome kako se u tom trenu osjećamo i tumačimo situaciju pred sobom”, rekla je umjetnica.

image
SANJA JAGATIĆ/

Ovo je prva izložba mlade kiparice, pa tako i prva prilika za kupnju njezinih radova. Izložba traje do 1. travnja

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. lipanj 2024 16:34