Zabave sa stiiom

Mobilni paviljoni hit su za slavlje na otvorenom. Ovo rješenje pruža zabavu i do kasne jeseni

 Viktor Pravdica
Dvostruko rješenje koje pruža ugođaj i vani i unutra, idealno za vjenčanja, rođendane, razne proslave

I to u prirodi, u vlastitom vrtu, uz bazen, u podnožju planina ili na omiljenoj plaži.

Organiziranje i planiranje vjenčanja, privatnog partija ili korporativnog eventa proteklih godina, u vrijeme socijalnog distanciranja, nije bio nimalo lagan zadatak. Srećom, ljeto je idealno za zabave na otvorenom, pa ne čudi što se one sve više održavaju u prirodi, u vlastitom vrtu, uz bazen... kao i to da sve više parova želi vjenčanja na prostorima sa zadivljujućim planinskim pozadinama ili, pak, na omiljenoj plaži.

image

Bijela elegancija je kod nas najtraženija, rijetko se eksperimentira, no havanski stil koji su nedavno uveli je odlično prihvaćen

Viktor Pravdica

Međutim, kako jak vjetar i kiša ne bi iznenada prekinuli slavlje, šatori i mobilni paviljoni nameću su kao odlično rješenje, što sezonu zabava na otvorenom može produljiti i do kasne jeseni, pa čak i zime. Osim toga, mogu se urediti na razne načine, što potvrđuje i Ivana Škrlec, vlasnica tvrtke Altera, koja se već 20 godina bavi organizacijom evenata i vjenčanja na otvorenom.

image

Ivana Škrlec, vlasnica tvrtke Altera

Dino Ninković

Ponekad treba dozvola

- Ako se ne možete odlučiti između proslave u zatvorenom ili na otvorenom, paviljon vam može pružiti oboje. Oprema mobilnih paviljona, s novim značajkama, poput zidova, grijanja i hlađenja, dovedena je do savršenstva, tako da je nekada na fotografijama uistinu teško otkriti je li u pitanju paviljon ili neki luksuzni hotel - kaže Ivana Škrlec.

Mobilni paviljoni potpuno su prilagodljivi. Veličina se, ističe, bira s obzirom na broj uzvanika, a mogu se postaviti na bilo koju lokaciju, čak i na zahtjevne terene, jedino je važno da ima dovoljno prostora. No, ako lokacija to zahtijeva, organizatori ponekad moraju ishoditi dozvole za njihovo postavljanje.

image
Dino Ninković

Bitna je rasvjeta

- Iznajmljivanje šatora mnogo je isplativije od iznajmljivanja velikog, postojećeg prostora, jer imate opciju urediti sve prema svojim željama. Paviljon nudi prazno platno za stvaranje bilo kakvog dizajna, bez obzira na lokaciju i vremenske prilike. To znači da možete birati viseće elemente, kristalne lustere, lampice, oblik stolova, vrstu stolaca, boju zavjesa, stolnjaka, podtanjure, svijećnjake, prilagoditi plesni podij... - komentira. Zanimalo nas je i koji su stilovi uređenja najtraženiji.

image
Dino Ninković

- Primjećujemo da je bijela elegancija kod nas najtraženija. Rijetko se eksperimentira, a ove smo sezone naglasak stavili na interijere inspirirane putovanjima i omiljenim destinacijama, baš poput havanskog stila, koji smo nedavno predstavili, i koji je odlično prihvaćen. Jake boje, detalji koji podsjećaju na divne destinacije, zaintrigirali su i probudili maštu naših klijenata - kaže Ivana Škrlec, dodajući kako su imali raznih zahtjeva, od posebnih lustera, neobičnih lokacija, do cvjetnih instalacija.

image
Dino Ninković

Za kraj nam otkriva da čarolija nastaje ako se postigne željena atmosfera, a prema njezinom mišljenju, rasvjeta zaokružuje cijelu priču. Bitno da nije prenapadna i da osvjetljava važne segmente.

- Za vrtne zabave najvažnije je povezati postojeći ambijent s onim koji kreirate. Ako ste smjestili svoju zabavu u rustikalno okruženje, neka takav ugođaj bude i u paviljonu. Izaberite dvije ključne boje koje će povezati sve detalje, pa i cvijeće. Tako ćete dobiti skladan prostor u kojem ništa ne odskače - savjetuje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 07:48