Ekodome kupola

Modularna kuća za vrt, more ili mali dom od 34 m2: Ima sve, a cijena je prava sitnica!

 Ekodome
Jednom izgrađena, geodetska kupola može se koristiti u brojne svrhe, poput staklenika, vrtne šupe ili glamping šatora

Zamislite Ekodome kao odraslu verziju gradnje utvrda s pokrivačima i jastucima. Baš kao što bi vaša utvrda mogla biti sve što ste zamislili od izloga do palače, i ove geometrijske kupole su dizajnirane da budu bilo što, od malenih domova do staklenika. Modularni dizajn ovih geodetskih kupolastih kompleta pruža vam beskrajne mogućnosti, a mi bismo ih voljeli pretvoriti u kreativni kućni ured.

image
Ekodome
image
Ekodome
image
Ekodome

Ekodome je tvrtka sa sjedištem u New Yorku i imaju mnogo različitih modela i veličina koje možete odabrati. Osnovni koncept je jednostavan, uključuje aluminijski okvir koji možete lako sastaviti u DIY stilu. Kupola je izrađena od visokokvalitetnih i trajnih materijala, tako da je više od privremenog skloništa, a da pritom zadržava svoju modularnu i laganu prirodu. Vaš će komplet biti isporučen s aluminijskim cijevima i poklopcima koji spajaju te cijevi. I aluminijski podupirači i poklopci bit će opremljeni brtvama, vijcima i maticama od nehrđajućeg čelika. Neke od popularnih primjena ovih geometrijskih skloništa bile su pretvaranje u staklenik, vrtnu šupu ili čak glamping šator.

Možda biste ga željeli koristiti kao privremeni radni prostor, dnevni boravak ili kokošinjac. Također bi funkcionirao kao mali dom izvan skloništa ili kao sklonište za pomoć u slučaju katastrofe.

image
Ekodome
image
Ekodome
image
Ekodome
image
Ekodome

Svaki okvir može biti prekriven vašim izborom materijala, debljine od 4 mm do 10 mm. To vam omogućuje prilagodbu jedinice za upotrebu kao staklenik s plastikom ili kao sklonište od tkanine. Možete oblikovati vlastite obloge pomoću predložaka tvrtke ili pričekati unaprijed izrezane ploče, koje dođu na vašu adresu vrlo brzo. Modularni dizajn omogućuje vam povezivanje jedinica putem tunela za istinsko iskustvo Marsa i također za zaštitu od elemenata ovdje na Zemlji.

image
Ekodome
image
Ekodome

Koncept geodoma nije ništa novo i koristio se za šatore i domove u punoj veličini s razumijevanjem da je dizajn jak, lagan i učinkovit. Međutim, takve kupole su često imale značajnih problema s obzirom na otpornost na vodu i pouzdane, zaštitne mogućnosti obloge. Ekodome je prevladao te izazove koristeći inovativne tehnologije za stvaranje snažnih brtvi.

Tvrtka sada nudi pet rješenja za geodome. Ekodome je objasnio: „Pet različitih modela različitih veličina nazvano je prema osjećajima koje izazivaju na prvi pogled: Sjeme, jer je najmanje veličine; Luna, zbog mogućnosti povezivanja na veće veličine; Terra, jer je najčešća veličina za staklenike; Stellar zbog zadivljujućeg izgleda i Cosmos zbog masivnih dimenzija. "

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. listopad 2021 01:42