HRVATSKI DIZAJN

Modularni namještaj koji nosi naziv po američkom glumcu Marlonu Brandu

 Manotto Design
Kolekcija se sastoji se od trosjeda, dvosjeda, damskog ležaja, velikog taburea, malog taburea i taburea s produženjem za odlaganje

Domaći brend manotto_desing Marina Gospića, 37-godišnjeg Osječanina iza kojeg su brojni poduzetnički pothvati u domeni glazbene produkcije, organizacije evenata, marketinga i web dizajna, a u posljednje vrijeme i produkt-dizajna, ima novu kolekciju namještaja naziva Manotto Brando.

I ovaj je put riječ o namještaju za sjedenje koji predstavlja nastavak na prijašnju kolekciju taburea Manotto Dean, koja je naziv dobila prema glumcu Jamesu Deanu. O otomanima ekstravagantnog dizajna, čija je namjena "podići" bilo koji prostor, od dnevnog boravka i garderobe do spavaće sobe, pisali smo ljetos, a domaćoj su publici službeno predstavljeni prije dva mjeseca na sajmu namještaja u Family Mallu u Zagrebu.

image
Manotto Design

Kvadrati

Nova kolekcija također nosi naziv po istaknutoj poznatoj osobi - američkom glumcu Marlonu Brandu, a sastoji se od trosjeda, dvosjeda, damskog ležaja, velikog taburea, malog taburea i taburea s produženjem za odlaganje.

- Sjedeći dio je zapravo ista baza početnih taburea, a sastoji se od drvenog okvira, triju vrsta spužvi i trakastih opruga. Ipak, u ovoj je kolekciji i mnoštvo dodataka. Okvir je izrađen od crne kože, a sjedeći dio i jastuci od visokokvalitetnog baršuna, s testom abrazije preko 100.000 te prepoznatljivim Manotto kvadratima koji ne samo da dobro izgledaju, nego i daju poseban osjećaj mekoće - kaže dizajner Marin Gospić.

Dodaje kako svi modeli unutar kolekcije stoje na postolju od crne compact ploče, a sve skupa na nogicama izrađenim prema njegovu dizajnu, koje mogu doći u preko 1000 različitih nijansi boja.

image
Manotto Design

- Ako uzmemo u obzir da je izbor boja baršuna veći od 50, dolazimo do velikog broja kombinacija te si svatko može personalizirati svoju Manotto kombinaciju po vlastitom ukusu. Nedavno smo isporučili model koji je imao zelene sjedeće blokove, dok su jastuci napravljeni u žuto-zlatnoj boji. Kombinacija je ispala fenomenalno i vrlo luksuzno te se izvrsno uklopila u specifičan interijer kupca. Time je zaokružena i cijela poanta ove serije: sve, samo ne obično - ističe.

image
Manotto Design

Sofe se mogu personalizirati, tako je nedavno isporučen model koji je imao zelene sjedeće blokove i jastuke napravljene u žuto-zlatnoj boji

Sofe dolaze s opcionalnim rukonaslonima od američkog crnog oraha, dok o samoj kvaliteti izrade govori i težina dvosjeda od 100 kilograma. - Kako je dizajn modularan, tako se i svaki element može izraditi po posebnim dimenzijama i ovisno o željama kupca - kaže Marin, dodatno pojašnjavajući kako trosjed (250 cm) i dvosjed (185 cm) u osnovnoj seriji imaju širinu svakog sjedišta od 65 cm, a mogu se izraditi i u širini od 80 cm.

image
Manotto Design

Slogan

Primjerice, može se naručiti i četverosjed u širini sjedišta od 80 cm, čime se dolazi do impozantne brojke od 374 cm. Naravno, u tom slučaju, ističe, treba biti omogućen pristup dostavi, ali i veći broj ruku jer takav model ima preko 200 kilograma.

Budući da dizajner Marin Gospić uz svaku kolekciju voli istaknuti određeni slogan, ne čudi što Manotto Brando serija, koja nije za svačiji ukus ni za svačiji džep, ima svoj: "Never confuse the size of your paycheck with the size of your talent". Upravo taj citat potpisuje Marlon Brando.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 14:11