INSPIRACIJE ZA UREĐENJE

Mornarsko plava novi je trend pri uređenju spavaćih soba

Tko kaže da tamnoplava boja ne može biti savršen odabir za spavaću sobu?

Akcentni zidovi tamnijih nijansi možda nisu najčešći odabir, ali su bez sumnje izvrsna ideja za 'naglašavanje' spavaće sobe. Jedan od glavnih trendova ove godine jest mornarsko plava boja, jedna od onih nijansi koje stvaraju dramatičan dojam i svaku prostoriju, pa tako i spavaću sobu, čine posebnom.

Jedan od najzanimljivijih načina kako ovu nijansu 'ukomponirati' u savaću sobu jest da čini samo jedan zid u prostoriji. Naime, dodatno će se istaknuti, a opet neće djelovati zatvoreno i hladno što je naročito čest problem ako govorimo o sobi manje kvadrature.

Pun pogodak za postizanje što kvalitetnijeg i boljeg ugođaja u spavaćoj sobi predstavlja i kombinacija, odnosno usklađivanje nekoliko detalja iste mornarsko plave boje. Na primjeru iznad možemo vidjeti spavaću sobu u kojoj se nalazi nekoliko detalja slične plave nijanse, a sve to stvara savršen ugođaj u interijeru. Ne smijemo zanemariti ni tapetu, smještenu točno iznad bračnog kreveta.

Plava boja poznata je po tome što savršeno ide u kombinaciji s nešto naglašenijim nijansama, a jedna od takvih sigurno je zlatna. Boja koja svakom interijeru daje određenu dozu luksuza i glamura, plava i zlatna savršeno se upotpunjavaju te čine idealnu kombinaciju u ovoj spavaćoj sobi.

Umjetnine za zidu nikada nisu izgledale ovako dobro, ali ni moderno! Odabirom zidnih umjetničkih djela za koordinaciju jednobojne sheme boja visokog kontrasta, vaša će spavaća soba izgledati samo još impresivnije.

Tko kaže da plava i ružičasta ne idu zajedno? Mornarska nijansa savršeno će se uklopiti s 'prljavo' ružičastim detaljima u spavaćoj sobi. Dodatni štih prostoriji u primjeru iznad dodaje i zanimljiv uzorak na zidu koji nam se posebno sviđa.

Suprotnosti se privlače, a ova spavaća soba to definitivno i potvrđuje! Mornarsko plava boja u kombinaciji sa smeđom, ali i bež nijansama savršeno izgledate te privlači poglede. Iako na prvi pogled potpuno nespojive, ove boje zajedno stvaraju ugodan i 'comfy' dojam u prostoru.

Za one malo hrabrije - mornarsko plava boja ne treba nijednu drugu nijansu. Potpuno plava spavaća soba ne mora nužno izgledati hladno, manje i neprivlačno. Upravo suprotno, možete stvoriti dojam smirenosti u prostoriji. Nama se sviđa!

Izvor: My Domaine.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. ožujak 2024 20:56