urbana džungla

Motto Wien - dvorište koje želite vidjeti: prekrasno skriveno dvorište prepuno zelenila

Instagram @motto.wien
Zavirite s nama u ovo zaista inspirativno mjesto koje će vas sigurno oboriti s nogu

U samom središtu Beča pronašli smo prekrasno skriveno dvorište prepuno zelenila, koje na trenutke podsjeća na pravu malu urbanu džunglu.

Ništa nije ljepše nego za vrijeme nesnosnih ljetnih vrućina ušetati u neki hlad i povratiti životnu snagu ledenim osvježavajućim pićem, a još pogotovo kad taj hlad izgleda prekrasno i bajkovito ili još bolje kao bakino i djedovo dvorište u kojem niste bili odavno.

image
Instagram @motto.wien
image
Instagram @motto.wien

Vlasnici poznatog bara i restorana u Beču pod nazivom Motto Wien prvo su pozornost plijenili dizajnom unutrašnjeg dijela restorana, da bi zatim jednostavno oduševili uređenjem svog skrivenog dvorišta. Nekako nam se čini u zadnje vrijeme da je sigurna formula za uspješan dizajn bilo kojeg prostora njegov dobar suživot s biljnim svijetom. Tako su i u Motto Wienu bez ikakvog pretjerivanja i vrlo jednostavno stvorili ambijent u koji biste odmah poželjeli otići.

image
Instagram @motto.wien

Stabla su, osim zaštitničke uloge, dobila i onu nosača rasvjete, pa su omotana lampicama

image
Instagram @motto.wien

Skoro pa u samom središtu Beča obnovili su dvorište svog restorana potpuno skromno i nenametljivo. Reklo bi se možda i domaćinski i iskreno. Koliko je vidljivo, nije bilo nikakvog dodatnog uređenja okolnih zidova, među kojima se sakrilo dvorište, osim što su obojeni u blagu pastelnu rozu. Pastelne boje, osim što su trenutačno jako popularne u uređenjima, izvrsno se prijateljski odnose prema ostalim bojama, pogotovo prema zelenoj u ovom slučaju. Na zidovima su još vidljiva oštećenja u obliku rupa gdje je na pojedinim dijelovima otpala žbuka, koja nisu popravljana, nego su samo prebojana. Ovim postupkom se zapravo umjesto lijenosti postigao dojam određenog šarma, koji se odlično uklopio u ostale detalje u prostoru. Pojedini dijelovi zida osvježeni su velikim zrcalima elegantnih okvira koji stvaraju dojam puno veće dubine prostora.

image
Instagram @motto.wien
image
Instagram @motto.wien

Na podu u samom središtu dvorišta postavljen je obični šljunak koji je uokviren okvirom od cigli i zemlje. Unutar samog okvira posađeno je raznovrsno bilje, od palmi do paprati, uključujući i raznovrsna stabla. Prava mala džungla u bečkom dvorištu. Vjerojatno biste pomislili da je sasvim dovoljno imati nekoliko palmi ili stabala u dvorištu da bi ono stvaralo dojam zelene oaze i bili biste u pravu, ali ekipa iz Motto Wien je ipak odlučila ne stati na tome. Tako, osim spomenute male džungle, u svoje dvorište unose i nekoliko vrsta cvijeća i puzavica koje smještaju u lončanice i vješaju po zidovima. U jednom dijelu dvorišta domišljato su odlučili smjestiti staru kadu i u nju posaditi nekoliko vrsta biljaka te su tako stvorili neobičnu, a opet vrhunsku dekoraciju u svom već neobičnom dvorištu.

image
Instagram @motto.wien
image
Instagram @motto.wien

Cijelom dojmu opuštenosti i namjerne nemarnosti doprinosi i izgled namještaja i rasvjete u prostoru. Simpatični, moglo bi se reći samozatajni i izrazito jednostavni stolci od drva i željeza te stolovi u istim materijalima i jednake elegancije ugodno su se smjestili u ambijent restorana, kao da se i oni skrivaju od sunca. Stabla su osim zaštitničke uloge dobila i onu nosača rasvjete, pa su neka od njih omotana lampicama s dojmom božićnog duha u vrelim danima. Ostala rasvjeta prikačena je na zidove, a korišteni su kablovi sa žaruljama različitih boja, koji se protežu kroz cijelo dvorište i pozivaju na zabavu.
Sakriti se ovdje za vrijeme ljetnih noći u Beču uopće nije loša ideja.

Više o Motto Wien možete pronaći na njihovoj stranici @motto.wien.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 11:27