SOBA AKVARIJ

Možete li se zamisliti kako odmarate u ovakvoj jednoj sobi na samom morskom dnu?

 Veliz Arquitecto
To je životni prostor koji se temelji na interpretaciji morskog dna, koristeći vijugave oblike

Nekada smo imali samo olovku i papir i to je bio jedni način kako možemo vidjeti zamišljeni prostor, danas uz nevjerojatan napredak tehnologije moguće je zaviriti u fantastične svjetove koje je teško i zamisliti. Arhitekti u studiju Veliz Arquitecto poigrali su se sa sustavima koje imaju u svome studiju te stvorili "Sobu akvarij".

image
Veliz Arquitecto
image
Veliz Arquitecto

To je životni prostor koji se temelji na interpretaciji morskog dna, koristeći vijugave oblike u kombinaciji s rustikalnijom materijalnošću izloženog betona i stijena na zidovima kako bi se stvorio kontrast, završavajući uzglavlje s velikim akvarijem koji može biti prirodan ili umjetan korištenjem LED tehnologije.

image
Veliz Arquitecto
image
Veliz Arquitecto
image
Veliz Arquitecto

-Ideja za ovaj projekt bila je prenijeti životne prostore u kontekste koje imamo u prirodi kako bismo imali druge senzacije izvan funkcionalnih – kažu iz arhitektonskog studija.

Svjetlo igra vrlo važnu ulogu u scenografiji i okruženju, a arhitekti kažu kako za njih arhitektura mora biti kazališna i kinematografska.

image
Veliz Arquitecto
image
Veliz Arquitecto

-Život je film bez rezova ili proba, a u dizajnu prostora dužnost je da pozadina bude integrirana u naš svakodnevni život na najbolji način – zaključuju arhitekti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 19:24