KUHARICA KOJU ŽELIMO!

“MY DALMATIAN COOKBOOK”: Najljepša dalmatinska kuharica

Ukusni recepti i divne ilustracije čine ovu knjigu poželjnim poklonom za drage osobe koje vole mediteransku “kužinu”

PROFIL
  • Naziv: My Dalmatian cookbook, dizajnerska kuharica
  • Dizajn: recepti Jolanda Vitaljić, ilustracije Boris Matešić
  • Dimenzije: 15x21 cm
  • Materijal: tvrdi uvez
  • Cijena: 150 kn
  • Gdje kupiti? Take Me Home, www.takemehome.hr

Koliko volite dalmatinsku kuhinju? Uf, mi ju obožavamo. Sve te morske plodove, jednostavnost kuhanja, a onda rezultat koji je fantastičan. I zdrav. Upravo smo zbog toga za ovomjesečni predmet žudnje odabrali knjigu “My Dalmatian cookbook”.

Riječ je o dizajnerskoj kuharici na engleskom jeziku koja sadrži trideset originalnih dalmatinskih recepata, razgovor s autorima i dio za zapisivanje vlastitih recepata, komentara i dodataka. Jolanda Vitaljić kreativna je kuharica koja vodi jedan od poznatih splitskih restorana (UJE Oil bar), a Boris Matešić je osječki dizajner, ilustrator i gurman koji je isprobao sve Jolandine recepte te ih pretvorio u zabavne ilustracije.

“My Dalmatian Cookbook”, između ostalog, sadržava brojne ključne dalmatinske recepte poput šalše od pomidora, pašticade, gregade, pandoleta, arancina, pa čak i blitve s krumpirom. Vjerujte nam, ako imate dragu osobu koja voli mediteransku kuhinju, ova knjiga će ju oduševiti. Naravno, kuharica će “oboriti s nogu” i vaše inozemne prijatelje.

Foto: Tomislav Gavranović

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 09:00