PRVI U SVIJETU

Na bilboardima diljem Zagreba može se vidjeti jedinstvena haiku izložba

 Privatni album
Radovi se nalaze na otvorenom sve do 26. kolovoza, a njihov autor je Mihovil Rismond

Prva svjetska izložba haiku slika na bilboardima “otvorena” je u četvrtak u Zagrebu i moći će se vidjeti do 26. kolovoza. Otvorena je pod navodnicima jer nije bilo nikakvog otvorenja, već su plakati samo postavljeni diljem grada. Autor izložaka je Mihovil Rismondo, a izložba se održava povodom obilježavanja desete obljetnice smrti akademika Vladimira Devidea. On je posebno zaslužan za promociju japanske kulture u Hrvatskoj, naročito haiku poezije.

- Turistička zajednica grada Zagreba s velikim veseljem je prepoznala ovaj projekt kojim prvi put u Hrvatskoj, pretvaramo javne reklamne površine u velike „urbane galerije“ haiku slika na otvorenom. Realizacija izložbe 12 haiku slika na zagrebačkim billboardima pruža našim sugrađanima i posjetiteljima pravi umjetnički užitak dok prolaze gradom. Također, ovakva afirmacija umjetnosti predstavlja Zagreb kao kreativan i autentičan grad, a kroz svoju temu omogućuje dodatno jačanje veza Zagreba i Hrvatske s Japanom - Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba,

Izložba „U sjećanje na Vladimira Devidéa“ promovirat će Zagreb diljem svijeta, posebno u krugovima ljubitelja haiku poezije. Podsjećamo, za svoj rad akademik je dobio japansko carsko odlikovanje, a Drago Štambuk, pjesnik i diplomat je 2011. godine u čast njemu ustanovio godišnju svjetsku nagradu „Vladimir Devidé“ za najljepši haiku na engleskom jeziku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 18:53