Prijavi se

Na radionicama zadarske umjetnice naučite izrađivati najslađe božićne ukrase

 Privatna arhiva
Mirela Maurin dolazi u Zagreb, gdje 4., 5. i 6. prosinca planira održati tradicionalno druženje, a svi zainteresirani mogu se prijaviti na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Svestrana umjetnica i velika kreativka, Zadranka Mirela Maurin uskoro dolazi u Zagreb kako bi održala već tradicionalne božićne radionice. Mirelina specijalnost je izrađivanje različitih, lijepih i zanimljivih rukotvorina od morskih naplavina koje nalazi na obalama voljenog otoka Ista i paste al mais. Ri­ječ je o smje­si od ku­ku­ru­znog škro­ba ko­ju je vr­lo je­dno­sta­vno na­pra­vi­ti. Za ra­zli­ku od sol­ne smje­se ili fi­mo ma­se, ko­je se ugla­vnom ko­ri­ste za izra­du ra­znih fi­gu­ri­ca, pa­sta al ma­is ne mo­ra se pe­ći, izni­mno je gla­tka, a otpor­na je i na vla­gu, ta­ko da se ne mo­ra­te bo­ja­ti da će s vre­me­nom pro­pa­sti. Mirela od nje izrađuje divne an­đe­le, ku­gli­ce za bor, na­ki­t i osta­le de­ko­ra­ti­vne i mo­dne do­datke.

image
Privatna arhiva
image
Privatna arhiva

Radionice će se održati 4., 5. i 6. prosinca u 18 sati na adresi Albrechtova 24, u naselju Ravnice u Zagrebu, na četvrtom katu. Na radionici će polaznici imati priliku izrađivati božićne ukrase od drva u kombinaciji s pastom al mais (materijal koji se još naziva i hladnim porculanom). Motivi su medenjakove kućice i plosnate kuglice ukrašene slatkišima.

image
Privatna arhiva

Na radionici će se izrađivati i ostale božićne dekoracije od paste al mais. Veličina kućica je oko šest cm, dok je promjer kuglice 10 cm. Inače, Mirela na svom štandu na otoku Istu prodaje i vrlo popularne heklane dekoracije u obliku muffina i američkih krafni ili donutsa. Svi zainteresirani za radionice mogu se prijaviti na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

image
Privatna arhiva

Više o radu Mirele Maurin možete saznati na njezinoj web stranici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 08:02