Oaze mira

Nadahnjujuće ideje za bež kupaonicu koje su daleko od dosadne

 INSTAGRAM /@AESTHETICHOMESINSPO/

Bež boja je mnogima staromodna ili dosadna. Međutim, to je boja s mnogo prednosti: uklapa se u mnoge stilove uređenja, lijepo se kombinira s različitim bojama, teksturama i materijalima te zrači toplinom. Ukratko: bež boja je sveprisutna.

Zašto bež kupaonica?

Kada kažete bež, tražite mir i toplinu. Bež i taupe boja ponekad se miješaju, taupe je toplija od sive, a hladnija od sivo-smeđe i više naginje ka smeđoj i sivoj. Bež je prava boja pijeska, dakle svjetlija. Iako ima pomalo staromodan karakter i može dati klasičan izgled, ako je kombinirate s pravim materijalima, vrlo je elegantna i uklapa se u mnoge različite stilove interijera. Osim toga, kao što je spomenuto, boja zrači mirom, što je poželjno kada se pokušavate opustiti u kadi nakon napornog radnog dana.

Bež kupaonica: s kojim bojama je možete kombinirati?

Razmislite o kupaonskim dodacima u crnoj, smeđoj, bijeloj, antracit i sivoj boji. Sve te boje i nijanse zajedno daju prekrasnu, prirodnu paletu boja koja zrači jedinstvom. Želite li još nešto upečatljivije? Bež se lijepo kombinira sa zelenom, narančastom, lila, smeđom i plavom bojom - iako vam se to možda čini previše za kupaonicu...

Koje materijale kombinirate s bež bojom?

Želite li bež kupaonici dati moderan, cool štih? Kombinirajte bež boju, na primjer, s umivaonikom ili tuš kadom od betonskog ciréa ili u izgledu betona. Drvo se lijepo kombinira s bež bojom, na primjer, odlučite se za drveni kupaonski namještaj u nešto tamnijoj kontrastnoj boji. Želite li više romantičnu atmosferu? Kombinirajte bež s mramorom za klasičan, luksuzan izgled.

Bež + siva = siva

Volite toplinu i spokoj bež boje, ali smatrate da daje previše staromodan izgled? Možda je siva boja za vašu kupaonicu. Siva boja je pikantnija od bež nijansi, ali unatoč tome zrači mirom. Vrlo lijepo izgleda u kombinaciji s tamno smeđom i prljavo bijelom.

Bež kupaonica s crnim slavinama

Prirodna, smirena bež nijansa vrlo se lijepo kombinira s trenutnim trendom: crnim dodacima. Crne slavine, crni rubovi zrcala i bočna stijenka tuša s crnim rubovima daju bež mini spa centru moderan, cool i industrijski izgled.

Kupaonica s bež pločicama

Kombinacija velikih podnih i zidnih pločica te mozaika na zidu s ogledalom daje kupaonici mir i razigranost u jednom i stoga je vrlo popularna.

Želite opuštenu atmosferu ne samo u boji pločica, već i u uzorku? Odaberite postavljanje poput opeke. Pločice se postavljaju neposredno iznad i jedna do druge. Ako odaberete i velike pločice, to će kupaonici dati elegantan štih. Imate malu kupaonicu? Onda se ovaj uzorak polaganja preporučuje za stvaranje prostranog izgleda. Odaberite fugu u istoj boji za miran i prostran izgled.

Wild bond ili stretcher bond pružaju razigraniji učinak. Kod povezivanja pola opeke, redovi pločica uvijek su pomaknuti za pola opeke. Wild bond je vrlo sličan ovome, ali nisu sve pločice iste duljine, pa se ne stvara jasan uzorak. To kupaonici daje dodatnu razigranost.

Uzorak riblje kosti još uvijek je aktualan! Ne samo u dnevnoj sobi, već i u kupaonici. Pločice su postavljene okomito jedna na drugu što daje klasično-moderan i prije svega razigran efekt. Preporučljivo je ne postaviti cijeli pod i zidove u ovom uzorku, kako biste održali mir. Na primjer, odaberite jedan zid, kao što je onaj iza ogledala i iznad umivaonika.

Pločice u drugim posebnim oblicima i uzorcima

Želite li odabrati nešto originalnije? Idite na mozaik pločice ili šesterokutne pločice. Ovo stvara uzorak saća koji privlači poglede na zidu iza ogledala, u niši, pregradnom zidu ili stražnjoj stijenci WC-a.

Bež spojevi

Ako želite stvoriti mir i jedinstvo u kupaonici, preporučuje se fug masa u istoj boji kao i pločice. Ali bež fug masa može dati pomalo prljav. Stoga bež pločice kombinirajte s bijelom fugom; ovo izgleda svježe, lijepo i mirno.

Bež sanitarije i kupaonski namještaj

Ne želite bež pločice, već bež kupaonski namještaj? I to je naravno moguće. Postoji mnogo lijepih stvari koje se mogu pronaći na internetu. Što kažete na bež umivaonik ili kadu od bež prirodnog kamena ili mramora? Super šik! Čak se i moderne bež zidne WC školjke mogu naći u izobilju. Vrlo je lijepo kombinirati bež sanitarije s crnim, sivim i/ili bijelim pločicama. Ovo stvara prekrasnu paletu boja. Bež kupaonski namještaj lijep je u kombinaciji s bijelom sanitarijom.

Bež u kombinaciji s različitim životnim stilovima

U principu možete koristiti bež boju u bilo kojem stilu, sve dok je dobro kombinirate. No ova boja dolazi do izražaja, posebno u klasičnom ili luksuznom (hamam) kupaonskom stilu, zbog klasičnog i toplog izgleda boje. Kombinirate li bež boju s betonskim izgledom, tada kupaonica dobiva ruralni izgled. Kombinirate li bež pločice s crnim, robusnim elementima, dobit ćete industrijski izgled.

Bež kupaonski dodaci

Bež je idealna za davanje topline kupaonici. To možete učiniti i tako da u kupaonicu ubacite neke bež dodatke. Razmislite o bež WC četkici, bež držačima za četkice za zube, bež držaču za WC papir ili bež košarama za rublje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 09:23