KOGA CRTAŠ, BUDE ŽIV

Najbolji tata na svijetu koji svojoj djeci izrađuje igračke koje zamisle

Sve ove male drvene likove osmislila su umjetnikova djeca - od životinja do ptica i kasice na leđima psića

Tajvanski umjetnik Yen Jui-Lin ručno izrezuje preslatke drvene likove koji su toliko puni osobnosti da izgledaju kao da bi mogli oživjeti svake sekunde.

Svaki od Jui-Linovih razigranih malih likova zajednički je dizajniran s njegovo dvoje djece. Skupa osmišljavaju i crtaju ideje, a zatim ih Jui-Lin izrađuje od drveta. Igračke prvenstveno radi za svoju djecu, ali i za prodaju.

Umjetnik koristi izbor različitih vrsta drva, boja i lakova kako bi postigao raznolikost u svojim kreacijama. Najčešće koristi lokalne sirovine poput čempresa, cimeta i bukve. Od stiliziranih životinjskih stvorenja do neobičnih ptica, sve su igračke unikati, a čini se da svaka ima vlastitu nestašnu osobnost.

Jedni funkcioniraju kao vaze, s travom ili cvijećem kao izniklim čupercima kose, dok su drugi jednostavno igračke za djecu, koje svojom razigranom maštovitošću vesele i odrasle.4

Umjetnik trenutačno radi na seriji inspiriranoj zoološkim vrtom, o kojoj kaže:

- Ne imitiram izgled stvarnih životinja. Prije bi se reklo da izrađujem izmaštana životinjskih stvorenja u slatkim i zanimljivim oblicima -

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. travanj 2024 19:01