top 5

Najdraže stvari glumca Filipa Vidovića: Evo što je odabrao iz svog doma!

 BORIS KOVAČEV/CROPIX
“Nakon dosta vikanja i loših poteza na početku, jako sam zavolio kartanje, pogotovo belu”

Glumca Filipa Vidovića svi smo primijetili kada je u zagrebačkom HNK tumačio glavnu ulogu u predstavi “Ciganin, ali najljepši”. Potom je glumio i u “Peeru Gyntu”, “Mački na vrućem limenom krovu”, Žižekovoj “Antigoni”... Filip glumi od malih nogu. Publika koja više voli TV zna ga kao glumca iz serija “Crno-bijeli svijet” i “Počivao u miru”. Osim što mu je gluma velika ljubav (što i ne čudi s obzirom na to da su mu roditelji glumci Gordana Gadžić i pokojni Ivica Vidović), zaljubljen je i u ples. Zavolio ga je za vrijeme studija na Akademijskih dramske umjetnosti, na satovima scenskog pokreta, ali ljubav se nastavila kada je otkrio salsu. Mi smo Filipa zamolili da nam iz svog doma izdvoji najdraže stvari. Evo što je odabrao...

image
BORIS KOVAČEV/CROPIX

1. KARTE

Belu su me u Dubrovniku naučili kartati Silvio Vovk i Matija Čigir. Unatoč teškom početku s puno loših poteza i vikanja, savladao sam i zavolio igru. Od tada uživam u beli kroz druženje sa prijateljima, a i u busu na turnejama s ansamblom HNK.

image
BORIS KOVAČEV/CROPIX

2. PERUŠĆE BESID

To je zbirka pjesma komiškog pisca Joška Božanića, ujedno prvi pisani zapis komiškog govora. Sada mi je u planu što više učiti i nadograđivati već stečeno znanje o jeziku jer nema puno glumaca koji poznaju to narječje, a ja bih želio dati svoj doprinos očuvanju komiškog govora.

image
BORIS KOVACEV/CROPIX/CROPIX

3. PLESNE CIPELE

Salsu sam počeo plesati da budem bolji od svojeg prijatelja, ali nisam očekivao da ću postati toliko ovisan o plesnjacima i plesnim tečajevima. Na kraju se dogodila i čarolija - upoznao sam svoju predivnu djevojku i voditeljicu plesnog studija

image
BORIS KOVAČEV/CROPIX

4. “KAFKA NA ŽALU”

Tekstove aktualnih predstava uvijek nosim sa sobom. Riječ je o posljednjoj premijeri u HNK, komadu “Kafka na žalu”, koji je pretpremijerno odigran krajem lipnja. Prava premijera bit će najesen, kada će se napokon, nadam se, gledalište moći napuniti do kraja.

image
BORIS KOVAČEV/CROPIX

5. VOZAČKA

Eeee, dobio sam vozačku... isprve.... aaaaa. Ne trebate se sklanjati od mene na cesti. Dugo sam odgađao vozački jer sam i bio lijen i nisam imao vremena. Vožnja je baš nešto u čemu se pronalazim i u čemu uživam.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 12:54