Četiri vrhunske tvrtke

Najljepša dekoracija za zid: što rade i nude svjetski lideri?

 

Na globalnoj sceni svašta se lijepo događa. Ovo su priče o četiri vrhunske tvrtke čije tapete predstavljaju sam vrh ponude i potražnje. Upoznajte Wall&Deco, Ananbo, Inkiostro Bianco i Sandberg Wallpaper...

WALL&DECO

Inovativna tvornica tapeta definitivno je ostavila trag na ovom području i ustoličila se kao top tvrtka u sektoru. Zašto? Pa, zapravo, razlog je vrlo jednostavan. Napravili su pomak, drugačiji su. Njihove tapete zapravo su predivne fotografije, ilustracije... Ukratko, umjetnost na zidu. U Wall&Decou ne prodaju tapete u rolama, nego ih rade isključivo po mjeri i guštu svakog korisnika. Wall&Deco osmislio je fotograf i umjetnik Christian Benini, a od samih početaka u ovoj se tvrtki posebna pažnja pridaje dizajnu. Ništa se ne radi nepromišljeno, bez veze i na način - samo da se odradi i proda.

Benini je na ideju ovakvog tipa tvrtke došao, kako to obično i biva, sasvim slučajno. Naime, budući da je fotograf, i to ponajviše modni, često su mu za potrebe raznih snimanja trebale zanimljive kulise koje nije mogao pronaći nigdje na tržištu. Stoga je u jednom trenutku odlučio stvoriti kulise po svom štihu i tako je nekako nastao Wall&Deco, koji se kasnije razvio u multinacionalni dizajnerski brend.

Ova inovativna tvornica tapeta osim proizvoda za unutarnje prostore nudi i tapete ta tzv. “mokre” prostore, kao što su tuševi, kuhinje, fitness i wellness centri, kao i za vanjske prostore te fasade. Jednostavne su za primjenu, a mogu se lijepiti čak i na postojeće pločice. Kako je to moguće? Christian Benini je, naime, u suradnji s tehnolozima, osim klasičnih vinyl tapeta razvio wet i out sisteme koji se printaju na fiberglas i koji se zbog toga mogu ugrađivati u kupaonice, tuševe, kod bazena, na fasade, u saune…

Koje su cijene ovih proizvoda? U dućanima u Hrvatskoj oko 817 kn/m2 za indoor vinyl tapete, a 1235 kn/m2 za wet i out sisteme. Gdje ih možete kupiti kod nas? Et Cetera, Keram Ital.

Kontakt: www.wallanddeco.com.

ANANBO

Izvanredna francuska tvrtka Ananbo kombinira tradicionalno slikarstvo krajolika i nove tehnike tiska kako bi stvorila bogatu kolekciju zidnih tapeta-slika koje su inspirirane antičkim elementima. Dekoracije su ručno oslikane, skenirane i tiskane na netkanom papiru. Sve možete pogledati na www.ananbo.com.

INKIOSTRO BIANCO

Talijanski stručnjaci za tapete usko surađuju s talentiranim dizajnerima i koriste inovativne proizvodne tehnike te tako osmišljavaju ekspanzivnije i efektnije tapete od onih klasičnih, tradicionalnih.

Kako to izgleda i što sve nude pogledajte na www.inkiostrobianco.com.

SANDBERG WALLPAPER

Švedski brend koji svojim prekrasnim zidnim tapetama osvaja tržište. Dizajneri brenda ručno crtaju i kreiraju svaku tapetu od skice do finalnog proizvoda, inspirirani švedskim povijesnim i kulturnim nasljeđem. U ponudi imaju brojne dizajne i sve dostavljaju diljem svijeta, tako da o ovim minucioznim kreacijama na zidu možemo razmišljati i mi.

Više na www.sandbergwallpaper.com.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 17:52