DEKOR INSPIRACIJE

Najljepše crno-bijele kupaonice koje nikad neće izaći iz mode

 Grace Laird
Kombinacija crne i bijele uvijek je savršena ideja, a pogotovo kada je riječ o uređenju kupaonice. Evo zašto

Kada je riječ o uređenju interijera, paleta boja obično je prvi korak, a ujedno i jedan od najvažnijih.Korištenje crne i bijele (ne)boje može stvoriti zapanjujuć i vrlo dramatičan doživljaj, a da se pritom zadržite na klasici koja nikada nije ni izašla iz mode. Donosimo vam najljepše crno-bijele kupaonice koje dokazuju kako klasika može izgledati sjajno u apsolutno svakom prostoru, a možda će neke od njih i vas inspirirati na promjenu.

Foto: Sara Ligorria-Tramp

1. Bijele pločice i crni detalji

Kada je riječ o dizajniranju kupaonice vaših snova, čak i najsitniji detalji mogu imati veliki utjecaj na cjelokupni izgled. Ova kupaonica savršeno kombinira bijele pločice oko kade i crne detalje poput ručki, slavine i dekorativnih okvira za slike.

Foto: Sara Ligorria-Tramp

2. Manje je više

Minimalizam je nekad savršeno rješenje, a ova crno-bijela kupaonica dokazuje upravo to. I to ne mora biti slučaj samo u prostorijama manje kvadrature, ova velika kupaonica dokazuje da je teorija 'manje je više' dobitna u svim stanovima.

Foto: Sara Ligorria-Tramp

3. Drvo kao zanimljiv detalj

Crno-bijela paleta izgleda sjajno u kombinaciji s laganim drvetom na stropu. Strop u ovoj kupaonici djeluje kao izlog, ali on ne odvlači pažnju od ostatka prostora - samo ga nadopunjuje.

Foto: Sara Ligorria-Tramp

4. Crni detalji koji se ističu

Ako želite da bijela boja bude podloga u vašoj kupaonici i prevladava u prostoru, onda je ovaj primjer po vašem ukusu. U ovom slučaju, dizajneri su se koristili samo crnim detaljima poput prozora, tuša, slavina i okvira na vratima kabine za tuširanje. I moramo priznati - rezultat izgleda odlično!

Foto: Grace Laird

5. Sjajne površine u crno-bijeloj kupaonici

Crno-bijela kupaonica ponekad može izgledati sterilno, pogotovo ako se radi o nešto većem prostoru. U tom slučaju savršeno rješenje za 'razbijanje' monotonije krije se u sjajnim površinama poput mramornih ploča, sjajnih pločica oko kabine za tuširanje i staklenih vrata.

6. Crni elementi na bijeloj podlozi

Crni elementi i ormari veliko su 'da', barem ako nas pitate. Pogotovo odlično izgledaju na bijeloj podlozi, a ova kupaonica dodatno se ističe dizajnom zahvaljujući zlatnim detaljima koji cijelom prostoru daju dozu glamura i elegancije.

Izvor: My Domaine

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. ožujak 2024 04:44