JESEN NA BALKONU

Najljepše ideje kako urediti savršen jesenski balkon

Evo kako u samo nekoliko koraka možete doći do balkona koji će i tijekom jesenskih mjeseci biti vaše omiljeno mjesto za uživanje!

Skori početak jeseni ne treba značiti da se morate u potpunosti odreći svog 'zelenog' kutka, bilo da je riječ o vašem vrtu, biljkama u domu ili balkonu. Dapače. Iako će uređenje vašeg balkona u jesenskom štihu biti možda malo zahtjevnije, to ne znači da je nemoguće. Kako bismo vam pomogli, za vas smo izdvojili najljepše ideje za jesensko uređenje vaše oaze na balkonu koje će vas sigurno inspirirati.

Foto: Instagram/@decorgusia

Ne trebamo posebno naglašavati da su bundeve jedan od najomiljenijih jesenskih dekoracija pa zašto ih ne biste stavili i na svoj balkon? Upečatljive, narančaste i zanimljive, kao dekorativni detalj u prostoru uvijek su pun pogodak. One će svakom prostoru, pa tako ni vaš balkon nije iznimka, dati onaj pravi jesenski štih te prepoznatljivi ugođaj.

Foto: Instagram/@iza.perez_coloresdemialma

Balkon i u jesenskim danima može biti vaš produženi dnevni boravak, a uredite ga po vlastitom ukusu. Tu će vam ugođaj poboljšati različite mini lampice i slični ukrasi koji svijetle. S obzirom na to da dani postaju sve kraći, logično je da ćete trebati rasvjetu na svome balkonu, a nemojte zaboraviti ni dekicu koja će vas grijati!

Foto: Instagram/@mycroatianhome

Osvijetlite svoj balkonski prostor cijelom dužinom ili iskoristite barem jedan prazan zid i na njemu napravite određeni motiv od lampica. Ovdje uistinu možete dati mašti na volju i eksperimentirati, budite sigurni da ne možete pogriješiti.

Foto: Instagram/@interiormind

Nezaobilazan dekorativni detalj za jesenski balkonu zasigurno su deke raznih materijala i boja. Kupite pletene ili frotirske deke, a idealno će biti ako se odlučite za neke sa zanimljivim dizajnom. Prebacite ih preko naslona stolaca ili garniture za sjedenje, ovisno o tome kakav namještaj imate na svome balkonu. Osim deke, možete kupiti i nekoliko dekorativnih jastučića koji će upotpuniti čitavi dojam i pridonijeti udobnosti u prostoru.

Foto: Instagram/@kaczorkowo

I posljednje, ali nimalo manje važno jest kakve ćete biljke odabrati za svoj jesenski balkon. Potrebno je da vodite računa o odabiru onih biljaka koje su dovoljno otporne na niske temperature, a posebno na vjetar i jutarnju maglu. Neke od tih biljaka jesu zimzeleno grmlje, bršljan, različite vrste trava i otporne cvjetnice koje u jesenskom razdoblju privlače poglede svojim predivnim izgledom na balkonima.

Kako bi vaš jesenski balkon izgledao što posebnije, spomenute otporne biiljke možete staviti u dekorativne posude ili viseće tegle. Za koju se god vrstu tegle odlučili, možete biti sigurni da će vaš balkon izgledati lijepo i posebno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 14:56