NAJBOLJIH 5 PRIMJERA

Najljepše inspiracije za uređenje dnevne sobe u divnom Art Deco stilu

 Restoration Hardware
Ovi primjeri za uređenje dnevnog boravka u Art Deco stilu vaš će dom 'transformirati' i lansirati u neku potpuno drugu dimenziju, evo kako

Art Deco je, bez sumnje, jedan od najprepoznatljivijih i najprivlačnijih stilova uređenja prostora koji svojim specifičnim obilježjima još uvijek oduševljava ljubitelje jednostavnosti i elegancije u interijerima. Zaobljene linije, jednostavni komadi namještaja, prirodni materijali, dramatični efekti i moderna umjetnost na zidovima samo su neke od brojnih značajki ovog divnog stila. Pogledajte na koji način možete uključiti Art Deco stil u svome domu - ovo su inspiracije koje će vas sigurno nadahnuti.

Foto: Fantastic Frank

1. Neka rasvjeta bude u središtu pozornosti

Zamislite svoju dnevnu sobu kao jedinstvenu priliku da njezinim uređenjem date određenu izjavu o tome što želite. Odustanite od standardnih podnih lampi, već se odlučite za dramatičnu viseću rasvjetu. Postavite ju na samo središte dnevnog boravka kako bi to bila prva stvar koju ćete vidjeti kada zakoračite u prostoriju.

Foto: Christian Harder/The Siren Hotel

2. Pokažite hrabrost u kombiniranju različitih nijansi

Iako se tradicionalno temelji na neutralnim nijansama, stil Art Deco dosad je razvio razne vizualne kombinacije koje, između ostaloga, uključuju i 'hrabrije' kombiniranje naizgled neobičnih boja u interijeru. Ovaj hotelski dnevni boravak dokazuje upravo to. Duboka crvena boja savršeno se stapa se s ružičastim i tamnožutim nijansama i sve zajedno izgleda apsolutno sjajno!

Foto: Restoration Hardware

3. Postavite ogledalo koje se ističe

Bez obzira na to je li vam uistinu potrebno ili ne, u svakom dnevnom boravku savršeno pristaje dekorativno ogledalo. Kako biste u prostor unijeli pravi Art Deco ugođaj obavezno se odlučite za efektan okvir ili neki drugi detalj na ogledalu koji će vašu dnevnu sobu učiniti još glamuroznijom i elegantnijom.

Foto: Jonathan Adler

4. Odaberite raskošni baršun kao 'stylish' detalj

Povratak baršuna oduševio je sve ljubitelje luksuznih interijera i pratitelje Art Deco stila. Zašto? Naime, upravo je namještaj presvučen baršunom dominantan i upečatljiv u svakom interijeru te je sastavni dio omiljenog Art Deco stila uređenja. Neovisno o vašem odabiru boje, ovom ćete ugodnom tkaninom dobiti dojmljiv interijer za maksimalno uživanje.

5. Nabavite zaobljenu sjedeću garnituru

Naime, zaobljeni, ali opet jednostavni komadi namještaja privlače pozornost upravo svojim specifičnim oblinama. Karakteristički su upravo za Art Deco stil uređenja koji pronalazimo u francuskim interijerima iz 20. stoljeća.

Izvor i foto: Hunker.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. ožujak 2024 17:58