DOZA SVJEŽINE U INTERIJERU

Najljepše kuhinje koje dokazuju da sa zelenom bojom ne možete pogriješiti

 Instagram/@color_place_interior
S obzirom na to da je zelena boja savršena za unošenje doze prirode u interijer, razumljivo je da je sve češći odabir za uređenje doma

Pa tako ni kuhinja nije iznimka. Od tirkizne, pistacio, pastelne pa sve do smaragdno zelene boje, svaka od ovih divnih nijansi izgleda savršeno u kuhinjskom prostoru. Zato smo za vas pronašli najljepše zelene kuhinje na Instagramu koje će vas potaknuti na promjenu ili renovaciju u domu.

1. Kombinacija zelene i ružičaste

Tamnozelena boja savršeno se slaže u kombinaciji sa zagasito ružičastom nijansom, iako to može djelovati čudno. Naime, određenu hladnoću koju u životni prostor unosi tamnozelena efektivno 'razbija' topla nijansa svijetloružičaste, a rezultat izgleda fantastično.

2. Kad je bijela boja ta koja prevladava...

Zeleni kuhinjski elementi u kombinaciji sa bijelim zidovima, stolom i stolcima odlično će izgledati u prostoru. Zato je kombinacija zelene i bijele boje uvijek izbor s kojim ne možete pogriješiti, a savršeno se nadopunjava i s ostalim nijansama.

3. Smeđi detalji koji čine razliku

Iako smeđi detalji u kuhinji često nisu prvi odabir, ne izgledaju nimalo loše u kombinaciji sa zelenom nijansom. Upravo suprotno, u ovoj kuhinji savršena su kombinacija koja u prostor unosi određenu toplinu i dašak obiteljske atmosfere.

4. Crni i zeleni elementi

Postoji nešto tako jednostavno, a opet iznimno primamljivo u ovoj kuhinji. Duboko zeleni ormarići i tamni pultovi uravnoteženi su sjajnim premazom boje i drvenim 'ledbećim' zidnim policama, a stvoreni kontrast izgleda sjajno.

5. Dašak rustikalnosti u prostoru

Opeka kao dekorativna obloga u interijeru danas predstavlja spoj starog i novog, točnije idealnu kombinaciju tradicionalnog i modernog. Zanimljiva je zbog svoje boje i teksture, a u kuhinju unosi živost te daje određeni fokus interijeru na nenametljiv način. Jednostavno se kombinira s različitim bojama i materijalima, a posebno dobro izgleda upravo u kombinaciji sa zelenim elementima.

6. Zelene pločice na zidovima

Osim klasičnih zelenih kuhinjskih ormarića, ova boja može prevladavati i na zidovima - i to zahvaljujući postavljenim pločicama. Prepustite se bojama i možete biti sigurni da nećete pogriješiti!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. ožujak 2024 08:17