ŠTO PREPORUČUJU STRUČNJACI?

Najljepše neutralne boje koje se uklapaju u svaki interijer

Ako ste mislili da su neutralne boje zidova dosadne, onda ste se prevarili. Naime, boje ovakvih nijansi savršeno se uklapaju u svaki interijer i zato su odlično rješenje kod uređenja ili renoviranja interijera

Iako uvijek ima mjesta za intenzivne nijanse, većina dizajnera interijera složit će se s tim da su neutralni tonovi uvijek najbolji izbor. Neutralne boje zidova, ali i namještaj dozvoljavaju da u svoj interijer stavite specifičan komad koji bi inače mogao izgledati prenapadno.

Da bismo vam pomogli u izboru neutralnih nijansi, donosimo vam fotografije koje će vas inspirirati i nadahnuti na uređenje interijera koristeći upravo neutralne boje.

1. Boja kositra

Dizajner interijera Patrick Baglino preporučuje da se ova boja koristi u velikim otvorenim prostorima, i tu u kombinaciji s tirkiznim, grimiznim ili mandarinskim naglascima.

- Toplina ove sivkaste boje dolazi do izražaja uz lagane dodatke bež boje - tvrdi Baglino.

2. Bijela boja

S obzirom na to da je bijela boja središte između toplih i hladnih nijansi, dizajner unutarnjeg uređenja Darryl Carter tvrdi da je savršena za bazu.

- Oduvijek sam sklon neutralnoj paleti boja za zidove, a ova bijela je godinama moja omiljena. Bijela boja je kameleon koji neprestano prima suptilne promjene u sjeni - misli Carter.

3. Tamnosiva boja

Budući da se ova zasićena siva boja u interijere uklapa poput bijele ili crne, sasvim je logično da je možete iskoristiti u gotovo svakoj prostoriji. Time se slaže i dizajner Peter Dun.

- Ovo nije toliko intenzivna cnijansa, već vrlo mekana i izblijedjela od sunca, s određenom dubinom u sebi. U mat izvedbi izgleda kao blago razmazana ploča te se savršeno uklapa k svim ostalim nijansama - tvrdi Dun.

4. Svijetloljubičasta boja

Dizajner Brett Beldock tvrdi da se ova boja najbolje uklapa u spavaćoj sobi, i to ne samo na zidovima, već i na namještaju.

- Ova svijetlo ljubičasta boja ima učinak prirodnog smirenja i odlično se uklapa u spavaćoj sobi - kaže Beldock.

5. Svijetloplava boja

Ova nijansa nepogrešiv je izbor za prostore kojima nedostaje karaktera. U spavaćim sobama se preporučuje jer ima smirujući učinak pa će vam tako pomoći da što brže i jednostavnije zaspite, a u kombinaciji s malo jačim bojama odlično će se uklopiti na upečatljivom zidu ili ormariću u dnevnoj sobi ili kuhinji.

Prema dizajneru Jonathanu Roseu, svijetloplava boja je nova bijela i savršeno pristaje u kombinaciji sa zelenilom.

- Ideja je da boja zida bude neutralna i neprimjetna kako bi se mogla uklopiti u vanjski prostor. Ova plavo-zelena boja zapravo je određeni pastel osobnosti. Da biste sačuvali potpuni doživljaj, svijetloplavu boju zidova kombinirajte sa svijetlim podovima, bijelim ukrasima i mediteranskim stilom.

6. Boja slonovače

Boja slonovače može odoljeti 'zubu vremena' i izgledati fantastično godinama. Ova nijansa je delikatna pa ju s pažnjom trebamo kombinirati, ali rezultat koji njome postižemo dojam je većeg, prostranijeg i prozračnijeg prostora. Za razliku od intenzivnih nijansi čija popularnost ovisi o trenutnim trendovima, boja slonovače nikad neće izaći iz mode.

- Ova boja izvorno je napravljeno s dodatkom crne, a savršena je za kombiniranje s jačim, oštrijim nijansama - tvrdi dizajner Eddie Ross.

Foto: House Beautiful

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 01:11