Maštoviti jastuci

Najljepši ukras za spavaću sobu vašeg mališana

Personalizirani jastuci kao uspomena za cijeli život

Mojoj suradnji sa Sovicom prethodi prijateljstvo. Naime, naše kćeri idu zajedno u vrtić pa je kroz poznanstvo bilo nemoguće propustiti upoznavanje s poslom kojim se bavimo. Moje ilustracije i njezini jastuci u jednom su nam se trenutku učinili logičnom kombinacijom – pričaju Iris Mihatov Miočić, vlasnica brenda Happy Dot, poznatog po predivnim ilustracijama, i Helena Puratić, vlasnica brenda Sovica, specijaliziranog za izradu zanimljivih jastuka, koje su zajedno osmislile sasvim personalizirane, drugačije i maštovite jastuke.

Sto posto pamuk

– Već za prvi napravljeni jastuk dobile smo brojne pozitivne komentare, što nas je potaknulo da entuzijastično krenemo dalje – kažu Iris i Helena. Nas je, pak, zanimalo kako se odvija cijeli taj proces, što sve rade kako bi finalni rezultat bio ovako lijep jastuk. – Prvo Helena skroji materijal koji je prethodno opran i spreman za daljnju obradu. Potom Iris oslikava materijal bojama za tkaninu. Slijedi fiksiranje slike i oslikana jastučnica je zatim zašivena u formu ovalnog jastuka. Materijal je 100 posto pamuk, a sami jastuci su perivi u perilici za rublje – sa smiješkom priča simpatičan dvojac.

Zajedno u susjedstvu

Njihovi se jastuci, kažu, naručuju za razne prigode: krstitke, rođendane, babinje ili jednostavno kao ukras za dječju sobu. Svi su personalizirani, čime se stvara unikatni poklon koji ostaje uspomena za cijeli život. Ove ljupke jastuke možete kupiti preko njihovih Facebook stranica Happy Dot i Sovica, a oni koji se nalaze u Zagrebu, mogu posjetiti i njihove ateljee koji su igrom slučaja i u istoj ulici. Irisin je atelje na adresi Koprivnička 33, a atelje Sovica u Koprivničkoj 78.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. svibanj 2024 23:16