Najspektakularniji humanitarni događaj u Europi

Donosimo vam ekskluzivne fotografije s Life Balla u Beču

Life Ball u Beču najveći je humanitarni događaj u Europi koji pomaže osobama s HIV-om /AIDS-om. Manifestaciju organizira neprofitna organizacija AIDS LIFE koju su 1992. godine osnovali Gery Keszler i Torgom Petrosian.

Riječ je o najspektakularnijem godišnjem događaju u Europi, koji uvijek privuče snažan međunarodni interes i pažnju. Kako bi se osiguralo da se značenje ovog velikog događaja ne zaboravi, svečano otvaranje u bečkoj Gradskoj vijećnici uključuje govor međunarodnih zvijezda i partnera, koji su usmjereni na podizanje svijesti o AIDS-u. Od samog pokretanja ovog društvenog događaja, koji je postao tradicionalan, brojne poznate osobe – dizajneri, glumci, glazbenici, političari i modeli – pokazuju osobnu predanost rješavanju problema AIDS-a prekrasnim live nastupima i slanjem snažne poruke solidarnosti.

Organizator i osnivač Life Balla, Gery Keszler, lice je i motor ovog izuzetnog događaja koji se od 29. svibnja 1993. neprekidno održava svake godine. Tijekom 21 godine postojanja ovaj su provokativan i glamurozan događaj podržali i njemu prisustvovali najznačajniji modni predstavnici i poznate osobe iz industrije zabave, kao što su: Elton John, Catherine Deneuve, Liza Minnelli, Sharon Stone, Dita von Teese, Anastacia, Heidi Klum, Naomi Campbell i Jenne Jameson. Neki od njih imaju aktivnu ulogu u programu, a drugi samo uživaju u zabavi i proslavi. Samo otvaranje je najvidljiviji, ali i većini najemocionalniji trenutak događaja na koji se ulazi u raskošnim kostimima po crvenom tepihu, a sastoji se od glazbenih nastupa i govora o aktualnim pitanjima globalne zajednice AIDS. Svake godine tisuće posjetitelja te oko 500 domaćih i stranih predstavnika medija doživi svečano otvaranje uživo i besplatno. Svečano otvaranje tradicionalno završava revijom najpoznatijih modnih kuća, uključujući Versace, Vivienne Westwood i Jean Paul Gaultiera, na pisti Red Ribbon. Nakon otvorenja showa lijepe sobe Gradske vijećnice pozivaju 3780 (broj je ograničen) nositelja ulaznica na dobrotvorni Life Ball party koji nudi vrhunske predstave i nastupe domaćih i inozemnih glazbenika i DJ-a na različitim katovima do ranih jutarnjih sati.

Ove su godine Life Ball svojim nastupom i pojavom podržali bivši američki predsjednik Bill Clinton, Marcia Cross iz serije “Kućanice”, Vivienne Westwood, Jean Paul Gaultier, pop-muzičar Ricky Martin, pobjednica ovogodišnjeg 59. Eurosonga Conchita Wurst i mnogi drugi.

U nastavku pogledajte sjajne kostime gostiju koji su ovaj put inspiraciju crpili iz slike “Vrt zemaljskih užitaka” Hieronymusa Boscha. Uživajte!

Foto: Danijela Kovačević

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 23:17