Opremanje doma

Najveći trendovi ovog proljeća koje vrijedi razmotriti. Dizajneri kažu da je sve u ovom

 ANTHROLIVING/@ANTHROLIVING/
Ako ste proljetno čišćenje već uvrstili na "to-do" listu, osvježenje dekora za nadolazeću sezonu također ne biste trebali izostaviti

Zima je duga, depresivna i jednostavno turobna. Dakle, kada konačno počne stizati toplije vrijeme, nema ničega što bi vam moglo više pomoći da popravite raspoloženje od toga da unesete živosti u vaš dom. Srećom, dekorativni trendovi za proljeće 2023. savršeno su spremni da vam u tome pomognu.

U ovom trenutku gotovo da i nema "dosadnih" trendova o kojima bi se moglo govoriti. Za nadolazeće mjesece, dizajneri kažu da je sve u davanju izjave. Proljetne kolekcije za dom koje su već izašle nagovijestile su to, dok predviđanja stručnjaka to i potvrđuju.

To ne vrijedi samo za boje, iako nadolazeće nijanse sigurno nisu sramežljive. Proljeće traži privlačne teksture, neobične oblike i jedinstvene predmete sa samo nekoliko suptilnih naglasaka.

Maksimalisti, vrijeme je da prigrlite buku i podivljate. A minimalisti? Proljeće smatrajte prilikom da izađete izvan svoje zone udobnosti - dodajte naglašene tonove vašim ukrasima ili isprobajte tapete po prvi put.

Kraj zime je na vidiku, a njezin odlazak donosi vedriju estetiku koju svatko može prigrliti u svoj dom. Saznajte najveće nadolazeće trendove - plus kako ih izvesti - jednostavno.

SNAŽNE BOJE

Tople neutralne nijanse koje su nas do sada pratile, polagano blijede i prema mnogim dizajnerima s kojima smo razgovarali, ustupaju svoje mjesto hrabrim bojama ovog proljeća.

Magenta iskače posvuda! Ipak je Viva Magenta bila Pantoneova boja godine za 2023.. S druge strane, viđamo isticanje boja koje podsjećaju na oživljavanje stila iz 80-ih u modi. Ima puno ružičastih sa zelenim, žutim i plavim tonovima. Dizajn je bespogovorno maksimalistički. Osim porasta tonova dragulja, također pronalazimo inspiracije u svježe pastelnim i čokoladno smeđim tonovima.

image
JENN FELDMAN DESIGNS/

ZANIMLJIVI ZIDOVI

Ton rubina na vašim zidovima definitivno je hrabar potez. Ali za proljeće, dizajneri predlažu više od jednostavne nijanse kako bi dodali zanimljivost prostoriji. Trend tapeta se nastavlja. Na zidovima kupaonice, kuhinje, spavaće sobe ili čak samo na centralnom zidu. Ovdje je da ostane! Dizajneri preporučuju da ga uključite na neočekivanim mjestima kao što je hodnik kako biste mu pomogli da bude posebniji.

Osim tapeta u trendu su i drugi načini da se zidovima da više teksture. Primjeri uključuju: teksturalne zidne aplikacije, poput obrade zidova žbukom, tapetom od trave ili botanike i jedinstvenim detaljima od zidnih kalupa koji daju dubinu prostoru i predstavljaju svježi pristup klasičnim europskim dizajnerskim elementima.

KRIVULJE

Ah, obline — trend koji nikad ne prestaje. Da, dizajneri ga ponovno ističu kao neizostavni detalj za sezonu pred nama. Dakle, ako ste već ispunili svoj dom mekim, organskim siluetama, imate sreće.

Krivulje su trenutno posebno popularne u arhitekturi i namještaju. Od ulaza, zakrivljenih stubišta i sofa koje su zaobljenije, do stolića za kavu sa zaobljenim rubovima, trenutno pronalazimo puno oblika koji daju organski osjećaj. Sofe, fotelje, stolići za kavu i drugi dijelovi namještaja imaju ovu stiliziranu zakrivljenost i oblik koji se doima kao prirodni tok, a koji je potpuna suprotnost ravnim, oštrim rubovima.

image

Dizajn: Hayley English Interiors

SARA TRAMP/

ANTIKNI I STARINSKI NALAZI

Kao što ste vjerojatno već primijetili rabljeni predmeti imaju veliki povratak koji jednostavno ne prestaje i dalje vrijediti za proljeće 2023. Postoji nostalgična energija koja se događa i koju mnogi tek otkrivaju, jer žele živjeti održivo. Vintage komadi donijet će sentimentalnu vrijednost i osjećaj zadovoljstva, budući da su ekološki prihvatljivi!

Ovog će proljeća biti veliki broj antikviteta ili starinskih predmeta. Ovi predmeti ne samo da stvaraju dinamične prostore, već olakšavaju pripovijedanje dizajna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 23:37