GODIŠNJE NAGRADE

Najviše nominacija radu studija SKROZ i radu arhitekta Ivana Juretića

 Iz arhiva HPZ
Otvorenje će se održati 20. travnja u Kongresnom centru Fortis Club u Punta Skala Falkensteiner resortu

Dani arhitekata 7.0 održat će se od 20. do 22. travnja u Zadru u organizaciji Hrvatske komore arhitekata i Udruženja hrvatskih arhitekata u Zadru. Time se nastavlja i odabir mjesta održavanja Dana po kriteriju prostora nagrađivane arhitekture.

Lokacije održavanja Dana arhitekata 7.0 bit će Providurova palača u Zadru te Punta Skala Resort, u velikoj dvorani Fortis Cluba

image
Marko Mihaljević

ATRAKTIVAN JAVNI PROSTOR

Gradske stube s vidikovcem na vrhu trase realizirane su u Pločama prema projektu studija SKROZ

Otvorenje će se održati 20. travnja u Kongresnom centru Fortis Club u Punta Skala Falkensteiner resortu. Nakon otvorenja na programu je se svečana dodjela medalja godišnjih nagrada HKA. Za medalju za doprinos kulturi građenja nominirani su studio Skroz za nove gradske stube - Ploče, Hrvatski planinarski savez, i arhitekt Ivan Juretić za tri planinarska skloništa.

TRI KATEGORIJE

Nagrade će se dodijeliti za doprinos kulturi građenja, za planiranje prostora te za inovacije i održivost u arhitekturi

Za medalju za planiranje prostora nominirani su Grad Karlovac za provedbu planerskog dijela procesa urbane preobrazbe područja Luščić u Karlovcu te Ask atelier i Institut za povijest umjetnosti - Centar Cvito Fisković, Split za elaborat integralne zaštite i revitalizaciju povijesnih naselja u krajolicima otoka Korčule i Mljeta u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Za medalju za održivost i inovacije u arhitekturi nominirani su studio Skroz za ekološku farmu autohtonih hrvatskih svinja i Hrvatski planinarski savez za tri planinarska skloništa arhitekta Ivana Juretića.

image
Iz arhiva HPZ

U SRCU PLANINE

Obnovljeno planinarsko sklonište Miroslav Hirtz na Bijelim stijenama jedan je od projekata arhitekta Ivana Juretića

Poslijepodnevni program u četvrtak će se nastaviti u Providurovoj palači u Zadru, nagrađenoj zgradi autora Ive Letilović i Igora Pedišića, koji su prošle godine za nju dobili nagradu UHA "Viktor Kovačić" i nagradu Ministarstva kulture i medija "Vladimir Nazor". Tu će biti predstavljanje nominacija godišnjih nagrada UHA uz predavanja samih autora. (K.S.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 07:48