Nakit dostojan Miss svijeta

Upoznajte Teu Lubinu Tomašević iz brenda Zlatna kiša

Tea Lubina Tomašević iz Zagreba radi u obiteljskoj tvrtki Eurocompany99 u kojoj je počela kao “mala od palube” i polako, ali sigurno napreduje usvajajući znanja i vještine u svakom pojedinom sektoru. No, to je za nju ionako samo ovozemaljski posao, a mi smo je posjetili zbog njenog hobija, izrade predivnog nakita pod imenom Zlatna kiša. Simpatičnu Teu za početak smo pitali kako je zapravo sve počelo.

Dizajnira i odjeću

– Prije dvije godine od svoje najdraže ogrlice izradila sam narukvicu i uistinu se time zabavila te bila zadovoljna rezultatom, pa sam sve stare ogrlice i narukvice, koje nisam nosila, pretvarala u nove komade nakita. S vremenom su se ljudi počeli zanimati za nakit koji sam nosila pa sam svoje uratke skupila pod imenom Zlatna kiša te ih odlučila izložiti na društvenim mrežama. Moja je kreativnost najvidljivija u izradi nakita jer me to čini sretnom i potpunom i u tome dajem najviše od sebe. No, ona je vidljiva i u svakodnevnom životu jer me veseli uređenje interijera, odijevanje te izrada ukrasnih predmeta različitim tehnikama.

Odjeća me posebno privlači pa sam se okušala u kreiranju i nadam se da ću jednoga dana svoj nakit i odjeću zaokružiti u jednu liniju koja će biti privlačna suvremenim ženama – otkriva Tea svoje snove i planove. Osim različitih ogrlica, narukvica i naušnica od perlica i kamenčića, često na narukvicu ili ogrlicu stavlja privjeske sa slovom ili brojem koji kupcu predstavljaju nešto posebno. U ponudi ima svečane ogrlice, narukvice i naušnice. Tu je i mala kolekcija nakita za mladenke te narukvice od eko kože s cirkonima za svaki dan. Pitamo Teu koja je misao vodilja iza njezina nakita i po čemu je poseban. – Nakit je točka na i u svakoj odjevnoj kombinaciji pa mi je iznimno važno da se žene koje nose moj nakit osjećaju posebno i ispunjeno.

U svaki detalj ulažem mnogo ljubavi i vremena i sigurna sam da moja pozitivna energija ostaje u svim tim perlama i svjetlucavim kristalićima. Možda je poseban po tome što je u svakom komadu dio mene, ha-ha! Nakit je moja velika ljubav i moj najdraži hobi, njegova izrada za mene predstavlja proces smirenja i opuštanja. Sretnom me čini već sama igra bojama, dijelovima, oblicima, a najsretnija sam kada vidim osmijeh na licu ponosnih vlasnica. Pozitivne reakcije divnih žena koje nose moj nakit najbolje ga opisuju – kaže kreativka. Od materijala koristi kvalitetno češko staklo, iglu i flaks, a što se tiče tehnika izrade, voli se igrati različitim tehnikama, i to je uvijek kod nje pitanje trenutačne inspiracije, a najviše voli one koje zahtijevaju preciznost i strpljenje.

Ideje naviru u hodu

– Rijetko kada imam detaljnu viziju nečega što želim napraviti, najčešće sve perlice stavim na stol i samo krenem raditi, a ideje naviru u hodu. Za izradu mojih narukvica i ogrlica po jednom komadu potrebno je od četiri do sedam sati, dok je za naušnice potrebno oko sat vremena, a za kompliciranije modele i dva sata. I za kraj nas zanima ima li Tea još neke planove za budućnost, neke nove projekte ili ideje. – Planova je mnogo i sigurno će se neki od njih ostvariti. Nastavljam suradnju s organizatorima izbora za Miss Hrvatske i posebno sam ponosna na ekskluzivnu kolekciju koju sam kreirala za finale izbora. Neke komade će naša predstavnica Maja Spahija nositi u Kinu na izbor za Miss svijeta, i to me osobito veseli. Promišljam neke nove modele i tehnike, ali sve će to ostati u mom stilu. Naravno, kada pronađem dovoljno vremena, posvetit ću se i kreiranju odjeće – zaključila je Tea, a mi vas pozivamo da njene radove pogledate na Facebook stranici ili joj pišete na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijlite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 01:23